«Απαράδεκτες οι δήθεν …διευκρινιστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού σε μαγνητοσκοπημένο video και αναπάντητα τα ερωτήματα που παραμένουν: ποιος ήταν ο λόγος παρακολούθησης; παρακολουθούνται ή όχι άλλοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί;» τόνισε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤΕΝΝΑ ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αναπαράγει τη γελοιότητα περί «νόμιμης παρακολούθησης» και δήλωσε απόλυτα σύμφωνος με την προσφυγή του κ. Ανδρουλάκη στη δικαιοσύνη, «ώστε να κρίνει μετά από έρευνα αν όλα όσα έγιναν ήταν νόμιμα ή όχι και αν υπάρχουν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας κ.α.»

«Με την απόλυτη ευθύνη και το βαρύ φορτίο από το τεράστιο αυτό πολιτικό ατόπημα θα βαδίσει η ΝΔ προς τις εκλογές» εκτίμησε ο Τρ. Αλεξιάδης «και δεν θα μπορέσει να αλλάξει την ατζέντα, ό,τι και να μηχανευτεί». Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση των γεγονότων παραμένουν αναπάντητα, στα ερωτήματα που ακούστηκαν από τους παριστάμενους δημοσιογράφους σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί κινδύνου από εξωτερικούς εχθρούς, τις γελοίες διαρροές με την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών και τις χυδαιότητες κορυφαίων εκπροσώπων της ΝΔ σε συνεργασία με ακροδεξιά στοιχεία, η κυβέρνηση και τα στελέχη της ΝΔ δεν απαντούν ικανοποιητικά.

Επειδή το όλο πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον Μητσοτάκη ή τη ΝΔ, αλλά αφορά την ίδια τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της ο Τρ. Αλεξιάδης ζήτησε «να υπάρξει κάθαρση, να δοθούν σαφείς πολιτικές απαντήσεις, να αποδοθούν ευθύνες σε όσους παρενέβησαν και καταπάτησαν τον «νόμο και τη τάξη» – τον οποίο …πολυδιαφήμιζαν προεκλογικά – και επειδή όλοι ελέγχονται, αν αρμόδιες εισαγγελικές παραγγελίες για παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες ή όχι».