«Μια παράκληση σε όσους βρίσκονται στον χώρο της ΝΔ ή σε όσους σκοπεύουν να ψηφίσουν ΝΔ, να διαβάσουν προσεκτικά τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, εξηγεί τι ακριβώς θέλει να πει…» τόνισε, με αφορμή ερώτηση για τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή περί ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής του θητείας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η επιστράτευση Καρατζαφέρη και οι δηλώσεις περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο είχαν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ήθελε η κυβέρνηση», συμπλήρωσε, αναφέροντας πως οι φράσεις που χρησιμοποιεί στη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής είναι «σε μεγάλη αντίθεση με όσα λένε και πράττουν οι ακραίοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη ΝΔ».
«Ο κ. Καρατζαφέρης βγαίνει κάθε μέρα σε ένα σωρό κανάλια και ραδιόφωνα και λέει ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει τη ΝΔ. Καλό είναι αυτό, για να καταλάβουν, όσοι θεωρούσαν τον κ. Μητσοτάκη μεταρρυθμιστή, κεντρώο και εκσυγχρονιστή, ότι δεν είναι. Για αυτό στηρίζεται αυτή τη στιγμή στο πιο ακροδεξιό κομμάτι του πολιτικού συστήματος. Και να θυμηθούν στη ΝΔ, τι έλεγε παλιότερα ο κ. Καρατζαφέρης εναντίον τους…».

Για την υπόθεση της κα Νικολάου, αναρωτήθηκε γιατί δεν βγαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών – όπως συνήθιζε σε …άλλες περιπτώσεις – να διαψεύσουν τη σοβαρή καταγγελία που έχει δημόσια διατυπωθεί. «Υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρει την ύπαρξη ενός πορίσματος με συγκεκριμένο περιεχόμενο και ότι γίνονται προσπάθειες να καταστραφούν στοιχεία. Γιατί δεν βγαίνει το Υπ. Οικονομικών να διαψεύσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο;». Ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως θα απευθύνει το ερώτημα στον Υπ. Οικονομικών κατά τη σημερινή συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή, καλώντας τον «να μην οδηγήσει υπαλλήλους ή άλλα στελέχη του ΣΔΟΕ σε δικαστικές περιπέτειες, καθώς αυτή τη στιγμή το ΣΔΟΕ εκτελεί προανακριτική διαδικασία και όποιος καταστρέφει στοιχεία προανάκρισης έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος».

 

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για τον κατακερματισμό της έρευνας από την ΑΑΔΕ για τα εικονικά τιμολόγια εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, μίλησε «για μεθόδευση για διαφορετικά πορίσματα που είτε θα καθυστερήσουν την υπόθεση, είτε θα δημιουργήσουν νομικά ερείσματα στον ελεγχόμενο να αμφισβητήσει τα πορίσματα». Κάλεσε δε το Υπ. Οικονομικών να πάρει σαφή θέση, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και δήλωσε πως «αν αληθεύουν θα αποδειχθεί δυστυχώς ότι μια “Ανεξάρτητη Αρχή” δεν είναι ανεξάρτητη από πολιτικές παρεμβάσεις».
Συνδυάζοντας δε την ομοιότητα στη μεθοδολογία που ακολουθείται στους φορολογικούς ελέγχους και στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δήλωσε «Ενώ δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν ζητήσει να χυθεί “άπλετο φως” και να δοθούν όλες οι απαντήσεις, βλέπουμε μια προσπάθεια συσκότισης».

Αναφερόμενος στο θέμα του ιδιωτικού χρέους, υπενθύμισε «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και πλησιάζοντας στις εκλογές θα ανακοινώσουμε και το πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει λάβει υπόψη και τα δεδομένα της τελευταίας στιγμής. Είμαστε υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δεν προστατεύουμε τους μπαταχτσήδες και τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Έχει γίνει ήδη πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και αυτό είναι ενδεικτικό τι ετοιμάζουν όλα αυτά τα κοράκια…»

«Μη μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που έχουν υπερχρεώσει τον ελληνικό λαό. Το κυβερνών κόμμα χρωστά 400 εκατομμύρια και δεν ξέρουμε καν πως θα τα ρυθμίσει… Και πουθενά δεν απαντούν πως θα ρυθμίσουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ χρέη που έχει το υπουργικό συμβούλιο» είπε και χαρακτήρισε «χυδαία ψέματα» τις κατηγορίες πως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα στους πλειστηριασμούς, ενώ προκάλεσε το οικονομικό επιτελείο να βγει σε δημόσιο διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα…

«Για να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή και για να μην μπούμε σε περιπέτειες, πρέπει να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση» δήλωσε για τις επερχόμενες εκλογές.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο: