Με παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την επεξεργασία  του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά και τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης έθιξε το θέμα της παντελούς απουσίας διαβούλευσης πριν από την κατάθεση ενός τόσο σημαντικού νομοσχεδίου.

Με αναφορές στην προσωπική  του εμπειρία ως εργαζόμενος στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και ως κάτοικος της Β΄ Πειραιά που τροφοδοτεί ως επί το πλείστον με εργατικά χέρια τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής στην ευρύτερη περιοχή, κατήγγειλε την κυβέρνηση για την επιλογή της να μην επιλέξει να προηγηθεί συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους παραγωγικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τη δημοτική αρχή πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου.

«Εξυπηρετείτε διαπλεκόμενα συμφέροντα και δεν παίρνω τίποτα πίσω από αυτά που λέω», ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης «προϋπάρχει η διαβούλευση και εδώ διαβούλευση δεν έχει γίνει». Απευθυνόμενος δε στους βουλευτές της ΝΔ, με βάση τα καινοφανή που αναφέρονται στο νομοσχέδιο ρώτησε «Θα ψηφίσετε παρεμβάσεις με τις οποίες κυβέρνηση αποφασίζει και φέρνει νόμο και απαλλοτριώνει την περιουσία ιδιώτη υπέρ ιδιώτη; Αντιλαμβάνεστε τι εισάγετε στο νομικό μας σύστημα και τι εισάγετε στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; Αυτή η διάταξη μαζί με τη συνεχή αλλαγή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας είναι βόμβα στα θέματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων».

https://youtu.be/O7lMm9bRcyU

 

Το πλήρες video της παρέμβασης

https://youtu.be/hztKEUwWg9w