Πρωτοφανή χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης στη διαχείριση κρίσεων, ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση ζητά εθνικό διάλογο και σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τα ανοιχτά ζητήματα της υγειονομικής, της οικονομικής, της εθνικής κρίσης και η κυβέρνηση αντί να επιλέξει τον διάλογο, κλεισμένη στο Μαξίμου, επιλέγει επικοινωνιακά τεχνάσματα για την επίλυση των προβλημάτων. 

«Απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, με ενέργειες όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, οι δυσμενείς εξελίξεις στην Αμμόχωστο, η καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο, που συνομολογήθηκε από στέλεχος του Μαξίμου, συμβούλου του κ. Μητσοτάκη που αποπέμφθηκε στη συνέχεια, η εθνική συνεννόηση είναι απαραίτητη», συνέχισε ο βουλευτής και αντί αυτής η κυβέρνηση επιλέγει επικοινωνιακά να βαφτίζει επιτυχίες και νίκες τις ήττες, με αποτέλεσμα να «έχουμε χάσει την έννοια των πολιτικών όρων».

Η αναποτελεσματικότητα των κυβερνητικών χειρισμών στη διαχείριση των κρίσεων,  αλλά και η αργοπορημένη αντίδρασή της σε όλους τους τομείς μπορεί να φανεί από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα που ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης, της – παρά την έξαρση της πανδημίας -προκήρυξης για πρόσληψη οδηγών λεωφορείων τον Οκτώβριο και της εσπευσμένης τροπολογίας για πρόσληψη 300 γιατρώνλίγες μέρες πριν τον Νοέμβριο, που όπως καταγγέλλει βέβαια η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ είναι λιγότεροι.

Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει σοβαρότητα, να σταματήσει να εξηγεί τα προβλήματα της χώρας ανατρέχοντας σε ευθύνες της αντιπολίτευσης και να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως για τα κωμικοτραγικά συμβάντα με τις μάσκες στα σχολεία. Να μην χαίρεται για το ότι η χώρα θα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη και να ασκήσει πολιτική που θα ανακουφίζει τους πολίτες, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις.