Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό East Med, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης , σημειώνοντας πως αποτελεί την απαρχή ενός τεχνικού και πολιτικού έργου, που αποδεικνύει πως η προσέγγιση των θεμάτων με τη λογική του διεθνούς δικαίου μόνο οφέλη προσφέρει στη χώρα.

                Δήλωσε αντίθετος στις απόψεις περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, οι οποίες δυστυχώς  ακούγονται και στην Ελλάδα, τονίζοντας την ύπαρξη αναγνωρισμένων συνόρων και επισήμανε πως η κατεύθυνση των ενεργειών μας  στα θέματα εξωτερικής πολιτικής  πρέπει να αποβλέπει προς την Ευρώπη και τους θεσμούς της, καθώς  οι διεθνείς παράγοντες είναι αυτοί που μπορούν να πιέσουν τον “νευρικό” γείτονα.

                Σε συνέχεια των σημαντικών εθνικών ζητημάτων και με τα “γκρίζα” σύννεφα μιας νέας οικονομικής κρίσης να πυκνώνουν, ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναζήτησης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σημασία της εκλογής του με 240-250 ψήφους, παρά με 151. “Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά κοινή ομολογία έχει ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του“, τόνισε ο Βουλευτής, θεωρώντας “άκομψη” την ονοματολογία των ημερών και θέτοντας  το καίριο ερώτημα αν η εκλογή του Προέδρου πρέπει να γίνει με εθνικά ή με στενά κομματικά κριτήρια.

                Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στους εκατοντάδες εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές  τους το τελευταίο διάστημα, όπως στη Χαλυβουργική, στα Λιπάσματα της Καβάλας, στον ΟΤΕ, στις Τράπεζες, καλώντας τους να συγκρίνουν την πολιτική τακτική επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αυτήν  που τους οδήγησε στην ανεργία με τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.                

Τέλος δήλωσε αισιόδοξος για την εξέλιξη της διαδικασίας διεύρυνσης και μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταφέρει να αντιστοιχήσει την οργανωμένη βάση του κόμματος με τους ψηφοφόρους, καθώς όπως είπε “μέχρι στιγμής, όλα τα μηνύματα  είναι πολύ θετικά“.