Την οδύνη του για την απώλεια του «αγαπημένου φίλου και συντρόφου» Νεκτάριου Σαντορινιού εξέφρασε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ. «Μεγάλη απώλεια, αλλά και μεγάλη η παρακαταθήκη που αφήνει» είπε χαρακτηριστικά…

Για τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας τόνισε:

«Το θέμα των πλειστηριασμών είναι βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας. Σκεφτείτε να δούμε αύριο σκηνές με αστυνομικούς και δικαστικούς επιμελητές να σπάνε πόρτες και να πετάνε οικογένειες στο δρόμο… Εμείς καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να τακτοποιήσει νομοθετικά το ζήτημα. Ας φέρει η κυβέρνηση τη διάταξη και εγώ θα προτείνω να επανεξετάσουμε τη στάση μας για την αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή».

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε λέγοντας: «Εμείς δεν είμαστε γενικά και αόριστα κατά των πλειστηριασμών, διότι π.χ. ο εργαζόμενος που διεκδικεί αποζημίωση από τον εργοδότη του, με πλειστηριασμό θα την πάρει. Σε αυτό που εμείς επιμένουμε είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ νομοθετικά υπήρχε κατοχυρωμένη προστασία πρώτης κατοικίας, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός στη Βουλή»

«Δεν μιλάμε για το αν ένας πολίτης έχει δέκα ακίνητα και μπορεί να ξεπληρώσει με κάποιο άλλο ακίνητο το χρέος του. Μιλάμε για την πρώτη, λαϊκή κατοικία» είπε στη συνέχεια και υπενθύμισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβιβάσεων στα funds είχε γίνει πριν το ’15.