Την αποκάλυψη ότι στο “πρόγραμμα σταθερότητας” που έχει καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ στην Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές της εξαγγελίες, υπενθύμισε ο Τρ. Αλεξιάδης καλεσμένος στην εκπομπή «Casus Belli» του ATTICA TV. Ήταν μερικές εβδομάδες πριν, που ο υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην ίδια εκπομπή είχε αποκαλύψει τα κρυφά ψέματα της ΝΔ, παρουσιάζοντας Δελτίο Τύπου του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών από 1ης Μαΐου που ανέφερε ρητά πως στο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι επιπρόσθετες προεκλογικές τους εξαγγελίες… η έλλειψη κοστολόγησης των μέτρων που πρότειναν, η οποία είχε αναδειχθεί και μέσω του αρθρογράφου Κ. Καλλίτση στην “Καθημερινή”, όπως είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, και η παραδοχή Σκυλακάκη είναι η αποκάλυψη της εξαπάτησης των πολιτών από τη ΝΔ.

«Ο κ. Σκέρτσος έλεγε ψέματα σε τηλεοπτική εκπομπή περί κοστολόγησης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο κ. Σκυλακάκης αποδείχτηκε ο μαρτυριάρης για την έλλειψη οποιασδήποτε κοστολόγησης του προγράμματος τους και βασικά θέματα σε μια νέα τους θητεία, όπως προσλήψεις και αμοιβές, θα αποδειχτούν διαφορετικά από ό,τι έχουν τάξει» πρόσθεσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Λένε ψέματα για 10.000 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, καθώς προβλέπουν μόνο την αντικατάσταση αυτών που συνταξιοδοτούνται με αναλογία 1:1, δηλαδή δεν υπάρχει καμία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Με τον πληθωρισμό να είναι μεγαλύτερος των αυξήσεων που υπόσχονται στο δημόσιο, λένε ψέματα για ενίσχυση των πολιτών τη στιγμή που η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται. Λένε ψέματα με τη συνοδεία πρόθυμων μέσων ενημέρωσης για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έχουν κοστολογήσει το δικό τους.

Εκτός της πληθώρας ψεμάτων όμως, η αλαζονεία και το θράσος στελεχών της ΝΔ με το επαναλαμβανόμενο κλισέ “ο κόσμος ψήφισε”, τα δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικού τύπου για υπουργοποιήσεις και τη σύσταση του κυβερνητικού συμβουλίου αποδεικνύουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον αγώνα του για μια δυνατή αντιπολίτευση, κόντρα σε μια παντοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση. Γιατί στον τομέα της Υγείας, των προλήψεων, της ακρίβειας, των αμοιβών είναι τεράστιες οι προγραμματικές διαφορές.

Ειδικότερα για τον τομέα της υγείας, ο Τρ. Αλεξιάδης επανάφερε πρότασή του προς το οικονομικό επιτελείο της προηγούμενη κυβέρνησης που δεν έγινε δεκτή, «μέχρι ενός ορισμένου ορίου εισοδήματος, οι δαπάνες των πολιτών για πολύ σοβαρές ασθένειες να αφαιρούνται από το εισόδημά τους. Δεν γίνεται δαπάνες διαγνωστικές, φαρμακευτικές κ.λπ. να θεωρούνται εισόδημα και να φορολογούνται για αυτές».

Ο Τρ. Αλεξιάδης χαιρέτησε και την άποψη του παριστάμενου εκπρόσωπου της ΝΔ κ. Μ. Σαλμά που αναγνώρισε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα και πως η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να τα επιβάλλει για την καταπολέμηση της ακρίβειας στα σουπερμάρκετ, αλλά και στα εφόδια των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα. Υπενθύμισε δε παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που έχουν ταχθεί υπέρ μέτρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά , όπως τόνισε αποτελεί πολιτική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να τα αγνοεί και να μην τα επιβάλλει.