Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτουν την αλήθεια για τον δραματικό Οκτώβριο που έρχεται. Οι φορολογικές υποχρεώσεις που είχαν ανασταλεί από Μάρτιο έως Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να αποπληρώνονται μέσω δόσεων από τον Οκτώβριο και σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις  πληρωμής φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τελών κυκλοφορίας  θα αποτελέσουν το τελειωτικό κτύπημα στην οικονομικά υποφέρουσα κοινωνία. Οι δήθεν μεγάλες παρεμβάσεις της ΝΔ, μια δόση παραπάνω στον ΕΝΦΙΑ και δυο δόσεις παραπάνω στο φόρο εισοδήματος, είναι κοροϊδία και δούλεμα προς την κοινωνία , δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων  Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA CHANNEL.

                Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συνδεθεί η φοροδοτική ικανότητα του πολίτη και της επιχείρησης με τα εισοδήματα που έχει, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση στις δυσκολίες που έρχονται. Μόνο η ρύθμιση με βάση το εισόδημα δίνει τη δυνατότητα κάλυψης φορολογικών υποχρεώσεων, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, φέρνοντας ως παράδειγμα εργαζόμενους στον επισιτισμό και στον τουρισμό που μένουν τη φετινή χρονιά χωρίς εισόδημα ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μηδενικό σχεδόν τζίρο, που σύμφωνα με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις θα τους ζητηθεί από τον Οκτώβριο να πληρώσουν κανονικά όλες τις υποχρεώσεις τους.

                Παρόμοια κατάσταση κυβερνητικής αβελτηρίας χαρακτηρίζει τη στάση των κυβερνώντων απέναντι στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον συνδυασμό της οικονομικής δυνατότητας του δανειολήπτη με τη δυνατότητα πληρωμής των υποχρεώσεων του, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τη χώρα, δεν υπήρχε καμία προστασία της πρώτης κατοικίας καθότι το μέτρο είχε λήξει επί ΝΔ, από τον Δεκέμβριο του 2014. Με σειρά παρεμβάσεων του παρείχε προστασία και δεν επέτρεψε να χαθεί πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Οι τωρινές  δεσμεύσεις της κυβέρνησης όμως, φαίνεται πως έρχονται να ολοκληρώσουν το έργο που είχαν ξεκινήσει το 2014, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης δηλώνοντας πως  δανειολήπτες μικροεπιχειρηματίες, που στη σημερινή κατάσταση δεν έχουν εισόδημα ικανό για να ζήσουν την οικογένειά τους , δεν είναι δυνατόν να υποστούν κατάσχεση της πρώτης κατοικίας τους. 

                Η λογική των υποχωρήσεων και των δεσμεύσεων που χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικότερα στις  διαπραγματεύσεις  περί επιβολής όρων για την ευρωπαϊκή βοήθεια, οδηγούν τη χώρα σε καταστροφικό δρόμο, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν συνέχισε ο Βουλευτής.  Η επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις αγορές που είχε προκύψει επί ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχιστεί και η σύγκριση μάλιστα των επιτοκίων δανεισμού με τις  προγενέστερες  εξόδους επί ΝΔ απέδειξαν τον ορθό σχεδιασμό που υπήρξε και όχι η λαθροχειρία που επιχειρείται της ανόμοιας σύγκρισης με τα σημερινά δεδομένα. Να μην  ξαναμπεί η χώρα σε μνημόνια, να μην της επιβληθεί νέα επαυξημένη εποπτεία, να μην οδηγηθούμε σε νέα ύφεση και λιτότητα.

                Τέλος ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για την απροθυμία της κυβέρνησης στην αναγκαιότητα διαλόγου για όλα τα κρίσιμα ζητήματα, για έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά και για την άρνηση που επιδεικνύει στη λήψη μέτρων που δεν θα αφήσουν τις επιχειρήσεις να κλείσουν και την ανεργία να φτάσει στο εφιαλτικό 31% που προβλέπει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής. Οι καταστροφικές συνέπειες που θα προκύψουν στο ασφαλιστικό, λόγω της έλλειψης εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, θα οδηγήσουν τις συντάξεις σε μειώσεις, όπως έχουν κάνει ήδη με τους μισθούς.