Με αφορμή την καταγγελία μικροπωλητή στη Θεσσαλονίκη για το κυνηγητό που υφίσταται από τις Αρχές, ο Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος στον ΑΝΤ1 σχολίασε δηκτικά «Το δόγμα «νόμος και τάξη» εφαρμόζεται. Μόνο που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες, γιατί αν ο ίδιος πολίτης είχε ισχυρές διασυνδέσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, θα ερχόταν κάποια τροπολογία, όπως συνηθίζει η κυβέρνηση να φέρνει για μεγάλες επιχειρήσεις και το πρόστιμο θα σβηνόταν αύριο»

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και στη διακινούμενη προπαγάνδα περί φιλολαϊκών μέτρων ύψους 3,5 δισ.,  ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέδειξε την μεροληπτικά ταξική πολιτική της κυβέρνησης «ρωτώ τώρα την κυβέρνηση και καλόπιστα τον κάθε υποστηριχτή της, στα 3,5 δισ. – να δεχθώ ότι είναι 3,5 δισ., παρότι είναι λιγότερα από 500 εκατ. –  δεν χωρούσε η μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης;,δεν χωρούσε στη βενζίνη; δεν χωρούσε η μείωση ή η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία, για τα λαϊκά για τα μεσαία στρώματα π.χ. μέχρι 150.000; δεν χωρούσαν τα μέτρα αυτά, ενώ  χωρούσαν αυτά για τους «έχοντες και κατέχοντες»; Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη μείωση φορολογίας στο καύσιμο κίνησης, αλλά και ειδικότερα στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι ανάγκη να δουλέψουν φέτος, λόγω της πανδημίας, όλα τα καλοριφέρ παντού, είναι ανάγκη να αερίζονται οι χώροι, είτε αφορούν σπίτια, είτε αφορούν δημόσιους χώρους και αφού η κυβέρνηση έχει τόσο μεγάλο οικονομικό περιθώριο, ας προχωρήσει στη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι πολίτες».

Εν μέσω των γνωστών διακοπών από καλεσμένο φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο που φροντίζει πάντα από την αρχή της όποιας συνομιλίας να μην ακουστεί η άποψη της αντιπολίτευσης, ο Τρ. Αλεξιάδης  αναφέρθηκε και στη ντροπιαστική στοχοποίηση νηπίων από  βουλευτή της ΝΔ δηλώνοντας πως «το μεγάλο σκάνδαλο Μπογδάνου δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την τελετή ιθαγένειας των Αντετονκούμπο. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν τα ακροδεξιά στοιχεία που υπάρχουν στη ΝΔ και συγκροτούν πλέον μια μεγάλη πλειοψηφία. Υπενθυμίζουν στους πολίτες τις ιδεολογικές ρίζες και την καταγωγή της της ΝΔ».

Στην παρατήρηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Λοβέρδου ότι ο Μητσοτάκης υφίσταται κριτική εντός της ΝΔ γιατί είναι …πολύ κεντρώος, ο Τρ. Αλεξιάδης αντέδρασε «Κεντρώος πολιτικός ο Μητσοτάκης! Το καλύτερο ανέκδοτο!».