«Θα συνιστούσα στους ακροατές σας να δουν το βίντεο από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καβάλα, στην πόλη όπου γίνονταν απεργίες από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Να δει την κατάρρευση όλου του επικοινωνιακού αφηγήματος που είχαν στήσει γύρω από την προσωπικότητα Μητσοτάκη. Να δει ο κόσμος πως αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός απολυμένους εργαζόμενους. Με αδιανόητο κυνισμό και απαξιωτικά… του λένε πως είχαν συναντηθεί μαζί του, τους είχε υποσχεθεί, ζητούν την εφαρμογή των νόμων και δικαστικών αποφάσεων… και αυτός μιλάει για “ιδιωτική διαφορά”, όταν 300 οικογένειες μένουν στον δρόμο… Αλλά όλα αυτά θα τα πληρώσει η ΝΔ στις εκλογές» τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη συνέχεια, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά μίλησε για τις εκλογές και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών:

«Εμείς διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να σχηματιστεί κυβέρνηση και με βάση τα όσα λέει η ΝΔ, μόνο η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Η ΝΔ λέει ότι δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 θέλουν την ψήφο του λαού για να δυναμώσουν το κόμμα τους και δεν τους νοιάζει ποια θα είναι κυβέρνηση. Και αυτό μακάρι να το λένε κάθε μέρα…» είπε και συμπλήρωσε:

«Κάποιοι κατηγορούν τις κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά συμμετείχαν σε αυτές στο παρελθόν… Μην είναι υποκριτές. Εμείς με όσους συμφωνήσουμε προγραμματικά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας βύθισαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και στα σκάνδαλα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θέλουμε να σταματήσουν η υπερφορολόγηση, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η κατάσταση που υπάρχει στον τομέα της Υγείας και μια σειρά από άλλα προβλήματα. Αυτές είναι οι προγραμματικές μας διαφορές με τη ΝΔ. Όταν λοιπόν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 λένε ότι δεν τους νοιάζει ποιος θα είναι κυβέρνηση, είναι σαν να λένε ότι δεν τους νοιάζει τι θα γίνει με όλα αυτά τα ζητήματα».

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τη διαφορά και τον αντίκτυπο της όποιας κυβερνητικής πολιτικής στην καθημερινότητα των πολιτών, από τη διαχείριση του κυκλοφοριακού, μέχρι την πιστοποίηση ασφαλείας νηπιαγωγείων, σχολείων και υπολοίπων δημόσιων κτιρίων, υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά ότι το ατύχημα που είχε ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης έγινε σε δημόσιο κτίριο…

Ακούστε το ηχητικό: