«Θα εξαντλήσουμε όποια θεσμική, νομική, πολιτική δυνατότητα έχουμε ώστε αφενός να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών και αφετέρου να καταλογιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε σε συνέντευξη του σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο βουλευτής  Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Σχετικά με τις διαρροές περί «νόμιμης παρακολούθησης», ο Τρ. Αλεξιάδης  σχολίασε πως «η κυβέρνηση επικαλείται και θα επικαλεστεί πολλά μέσα στον πανικό και την αποδρομή της», προσπαθώντας  να καλύψει την απόλυτη παρανομία της  χρησιμοποίησης της ΕΥΠ – της οποίας υπενθύμισε πως κύρια αρμοδιότητα είναι η προστασία και η διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων και η διερεύνηση σημαντικών ζητημάτων, όπως π.χ. η διαλεύκανση της δολοφονίας  δημοσιογράφου – για την παρακολούθηση του αρχηγού του τρίτου σε ποσοστά κόμματος . Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στη Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν εισαγγελέας εν υπηρεσία παρέβη τον όρκο του και τα καθήκοντά του δίνοντας εντολή χρησιμοποίησης του παράνομου λογισμικού. «Σε δημόσιες παρεμβάσεις μου από την πρώτη ημέρα ρωτούσα τους συνομιλητές μου από τη ΝΔ αν έχει προμηθευτεί δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα το λογισμικό “predator” και διερρήγνυαν  τα ιμάτιά τους πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Έλεγαν ψέματα οι εκπρόσωποι της ΝΔ!»

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – τα κόμματα των οποίων όπως είπε σε αγαστή συνεργασία με τις ψήφους τους παρέπεμψαν στο Ειδικό Δικαστήριο πρώην Υπουργό με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος – τους κάλεσε να συμφωνήσουν στη διερεύνηση όλων των πτυχών του σκανδάλου και των εμπλεκομένων, από τον Πρωθυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα και τον Διοικητή της ΕΥΠ μέχρι όλους αυτούς που άσκησαν διοίκηση.

Ειδικότερα απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε αν κορυφαία στελέχη από τον χώρο του, που τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσαν σε δηλώσεις ενάντια στην προηγούμενη κυβέρνηση, τοποθετήθηκαν για το θέμα των παρακολουθήσεων, όπως ο Σημίτης, ο Μανιτάκης ή ο Βενιζέλος (που το έκανε αργότερα με καθυστέρηση κάποιων ημερών…)

Κατέληξε λέγοντας «στην πολιτική, όταν διαπράττεις  ένα βαρύτατο πολιτικό ατόπημα ένας είναι ο τρόπος για να αναλάβεις την ευθύνη. Δεν εκτιμώ ότι ο Μητσοτάκης έχει την πολιτική γενναιότητα να αναλάβει την ευθύνη, θα βάλει διάφορους «αυτοφοράκηδες» να την αναλάβουν, θα ρίξει τις ευθύνες ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα να φύγει αυτή η κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να συσκοτίσει τα γεγονότα και στη θέση της να έρθει μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων που  θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Το ζήτημα δεν αφορά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ , αφορά τη Δημοκρατία, τους θεσμούς και το πως θα προχωρήσει η χώρα το επόμενο διάστημα».