Την ακύρωση του έργου της κτιριακής ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», φέρνουν στη Βουλή 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η ανακαίνιση του 1ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «‘Άγιος Παντελεήμων», είχε κριθεί επιτακτική λόγω της παλαιότητας του κτιρίου και των φθορών που έχει υποστεί με την πάροδο των ετών και είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας υπό την διοίκηση της Ρένας Δούρου και της «Δύναμης Ζωής» με δεσμευμένες τις απαραίτητες πιστώσεις  ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απένταξε το έργο από τον προϋπολογισμό της, όπως είχε κάνει και με το έργο της κτιριακής ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών), την οποία αναίρεσε την ημέρα της επίσκεψης της επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένας Δούρου στο νοσοκομείο !

Επειδή η στήριξη της δημόσιας υγείας απαιτεί έργα και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα,

επειδήόπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις των περισσοτέρων δημοσίων νοσοκομείων, έτσι και του  Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά χρονολογούνται στον κύριο όγκο τους από αρκετών δεκαετιών και χρήζουν εκσυγχρονισμού,

επειδή εκτός από την αύξηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού επιβάλλεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της ευρύτερης υλικοτεχνικής υποδομής στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα,

οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς για ποιο λόγο έχει απενταχθεί το έργο από το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής και πως και πότε σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «‘Άγιος  Παντελεήμων».

 

Αθήνα 18 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς   τους κ.κ. Υπουργούς

Εσωτερικών

Υγείας

Θέμα:  Θα ακυρωθεί η ανακαίνιση του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά ;

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της αυτοδιοικητικής παράταξης «Δύναμη Ζωής» αποκαλύπτεται ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απένταξε την κτιριακή ανακαίνιση του νοσοκομείου της Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων.

Το έργο της ανακαίνισης του 1ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «‘Άγιος Παντελεήμων» από την ΚτΥπ (Κτηριακές Υποδομές), μετά από σειρά συναντήσεων και πολυσέλιδη αλληλογραφία μεταξύ όλων των Υπηρεσιών, είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας υπό την διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» και είχαν δεσμευτεί οι απαραίτητες πιστώσεις για την κατασκευή του, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η παλαιότητα των κτιριακών υποδομών και οι συσσωρευμένες με την πάροδο των ετών φθορές κατέστησαν την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του 1ου ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά, στο οποίο στεγάζονται οι παθολογικές κλινικές, περισσότερο από αναγκαία για λόγους υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας.

Η απένταξη του έργου της κτιριακής ανακαίνισης του νοσοκομείου της Νίκαιας ακολουθεί αυτήν της απένταξης από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής της κτιριακής ανακαίνισης του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», η οποία αναιρέθηκε την ημέρα της επίσκεψης της επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής» Ρένας Δούρου στο νοσοκομείο !

Επειδή η στήριξη της δημόσιας υγείας απαιτεί έργα και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα

Επειδή όπως οι κτιριακές εγκαταστάσεις των περισσοτέρων δημοσίων νοσοκομείων, έτσι και του  Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά χρονολογούνται στον κύριο όγκο τους από αρκετών δεκαετιών και χρήζουν εκσυγχρονισμού

Επειδή εκτός από την αύξηση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού επιβάλλεται η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και της ευρύτερης υλικοτεχνικής υποδομής στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Ποιος ο λόγος απένταξης του έργου από το πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής ;
  2. Πως σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «‘Άγιος  Παντελεήμων» και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αλεξιάδης Τρύφων

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κατρούγκαλος Γεώργιος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παππάς Νικόλαος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Σκουρολιάκος Πάνος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Τζούφη Μερόπη

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία