Ο ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μέσω της κατάθεσης πλήθους κυβερνητικών τροπολογιών, άσχετων τις περισσότερες φορές με τα υπό συζήτηση νομοσχέδια, συνεχίστηκε και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής».

Όπως κατήγγειλε ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης σε ένα νομοσχέδιο 42 άρθρων και 224 σελίδων, η κυβερνητική αυθαιρεσία πρόσθεσε τροπολογίες 24 άρθρων και 213 σελίδων από 31 συνολικά Υπουργούς (!), μετά τη λήξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών και με τη ψήφισή του μόλις την επόμενη ημέρα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ο Τρ. Αλεξιάδης κατά τη δευτερολογία του, ζήτησε διευκρινήσεις για συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία αναφέρεται στη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση Διευθύνσεων του Υπουργείου Οικονομικών με το ύψος του μισθώματος να ανέρχεται στο ποσόν των 204.000 ευρώ τον χρόνο.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για ένα τεράστιο έξοδο, καθώς οι συμβάσεις των δημοσίων κτιρίων δεν γίνονται για ένα – δυο χρόνια και ζήτησε να πληροφορηθεί τον ακριβή αριθμό των ατόμων που πρόκειται να στεγαστούν στο εν λόγω ακίνητο.

Με αναφορά του στην πολιτική δίωξη του Νίκου Παππά και την παραπομπή του με το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος», ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως «αν υπάρχει έστω και ένα ακίνητο του δημοσίου που καλύπτει αυτές τις ανάγκες, όποιος φέρει αυτήν την τροπολογία, από τον υπάλληλο που υπέγραψε το πρώτο έγγραφο μέχρι τον υπουργό που εισηγείται αυτήν την τροπολογία, θα ελεγχθεί. Σας ρωτώ ευθέως, υπάρχει ακίνητο του δημοσίου, δηλαδή ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου ή ακίνητο των κληροδοτημάτων που θα γλιτώσει το ελληνικό δημόσιο από 204.000 ευρώ τον χρόνο για πάρα πολλά χρόνια; Αλλιώς προσέξτε, διότι έχουμε την εμπειρία των όσων πέρασε ο αγαπητός σύντροφος και φίλος Νίκος Παππάς. Παρακαλώ για μια απάντηση πριν την ψηφοφορία».

Η σιωπή από τα κυβερνητικά έδρανα ήταν η μοναδική απάντηση στην καταγγελία του Τρ. Αλεξιάδη, αλλά το θέμα θα έχει ουρά και συνέχεια…