«Η Χρυσή Αυγή υπάρχει ακόμα, είτε με το ένα όνομα, είτε με το άλλο. Και πρέπει να την πολεμήσουμε. Αντί η κυβέρνηση να την πολεμά, με αυτά που κάνει, έχει μετατραπεί στον καλύτερο χορηγό του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη. Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και δεν μπορεί ούτε να θέτει ερωτήματα, ούτε να μας κουνάει το δάκτυλο…» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Παρεμβάσεις του Blue Sky και συνέχισε:

«Δεν είναι αντισυστημική ψήφος, η ψήφος σε αυτά τα κόμματα. Είναι η πιο συστημική, ιδιαίτερα όταν κρύβονται πίσω από πρώην δικαστικούς… Η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες και για την καθυστέρηση της τροπολογίας και για το λάθος περιεχόμενό της και για τις εξωθεσμικές συναντήσεις. Για ποιο λόγο ένας αναρμόδιος υπουργός κάνει παρασκηνιακές συζητήσεις; Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τον υποκριτικό πολιτικό λόγο της κυβέρνησης μετά το έγκλημα των Τεμπών για το βαθύ κράτος και για το τι πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι το βαθύ κράτος, οι εφιαλτικές συναλλαγές και οι εκβιασμοί…»

Μιλώντας για τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η μάχη των εκλογών θα δοθεί στο τρίπτυχο «Ακρίβεια – Αμοιβές – Χρέη». Σε αναφορά του ειδικότερα για την τιμή της βενζίνης που είναι στα ύψη, ακούσαμε τον εκπρόσωπο της ΝΔ να επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει …εκεί έξω.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για τις απόλυτα κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, καθώς και για τον δημοσιονομικό χώρο μέσω φορολόγησης της αισχροκέρδειας και των υπερκερδών, παράλληλα με ελέγχους στην αγορά. Τέλος κάλεσε τη ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον κατηγορούσε για επιδοματική πολιτική…

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: