Από αποτυχία σε αποτυχία βαδίζει η κυβέρνηση και δεν αρκεί η επικοινωνιακή της υπεροπλία στην προσπάθεια να καλύψει τα προβλήματα και να μεταφέρει την αποκλειστική της ευθύνη στην πλάτη της κοινωνίας και των πολιτών, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Έχοντας γνώση του επερχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, εδώ και τόσους μήνες, η χαρακτηριστική κυβερνητική απραξία όχι μόνο δεν οδήγησε στην ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά το αποδυνάμωσε σε τέτοιο βαθμό, που αναδεικνύεται καθημερινά με σειρά δημοσιευμάτων αλλά και καταγγελιών της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών ιατρών. Ο βουλευτής ανέφερε σαν χαρακτηριστικά παραδείγματα το κλείσιμο τμημάτων και κλινών στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αλλά και τη μεταφορά του μοναδικού μοριακού αναλυτή για εξέταση covid19 από το νοσοκομείο της Σύρου στην Αθήνα, που αφήνει απροστάτευτα τα νησιά των Κυκλάδων. Παράλληλα αναφερόμενος σε προσωπικό πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν έκφρασε την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σύστημα υγείας και τους λειτουργούς του και κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, να δώσει λύσεις και να το ενισχύσει.

«Η παραίτηση του συμβούλου εθνική ασφαλείας του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλου αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έλεγε ψέματα», δήλωσε στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης, καταγγέλλοντας παράλληλα την απόκρυψη της είδησης αλλά και υπενθυμίζοντας πρωτοσέλιδο φιλοκυβερνητικής εφημερίδας που διέψευδε τις κυβερνητικές δηλώσεις λίγες ημέρες νωρίτερα.
Κλείνοντας κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να ψεύδεται και να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα εθνικό μέτωπο απάντησης στις τουρκικές προκλήσεις, αφήνοντας κατά μέρους τα επικοινωνιακά τερτίπια.