«Σήμερα είναι η χαρά των Πάτσηδων και πολύ άσχημη μέρα για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης στη χώρα μας …» σημείωσε με νόημα ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή των Σπ. Νάνου και Γ. Βούλγαρη, στον Ελλάδα FM, με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς.

«Σεβαστή η απόφαση, αλλά το να επικυρώνει η Δικαιοσύνη τη στέρηση βασικού αγαθού, δείχνει ότι κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη απόσταση μεταξύ της τυπικότητας μιας νομικής διάταξης και του κοινωνικού προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις οικογένειες που λόγω αδυναμίας και όχι από επιλογή, δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και αν θα υπάρξουν σκηνές με δικαστικούς κλητήρες και αστυνομικούς να τις πετάνε στο δρόμο και υπενθύμισε πως «Για τους δήμους της Β’ Πειραιά έχω αναδείξει με ερώτησή μου τα ακίνητα που πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό. Ρωτούσα το Υπ. Οικονομικών να μου πει πόσα από αυτά είναι πρώτες κατοικίες. Και δεν απάντησε…»

Αναφέρθηκε στη συγκρότηση κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα αντισταθεί και θα προστατεύσει το κοινωνικό αγαθό της κατοικίας, μίλησε για τις επανειλημμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς αυτή την κατεύθυνση και κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση που να προστατεύει την πρώτη κατοικία των ευάλωτων πολιτών. «Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση, θα βρει απέναντί της συνδικάτα, συλλόγους, σωματεία και κόμματα».

Μιλώντας για την καθημερινότητα των πολιτών και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόνισε:

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι η ΝΔ θα υποστεί μεγάλη ήττα, κυρίως από τα θέματα της οικονομίας… Δύσκολη η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, μεγάλη η δυσαρέσκεια, τονισμένα τα προβλήματα της ακρίβειας, των χρεών, της αγωνίας για την επιβίωση… Παρά την επικοινωνιακή υπεροπλία που έχει, η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αλλάξει την ατζέντα…»

Σε άλλο σημείο της συζήτησης, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό» να ξεκαθαρίσει τη στάση του. «Το ΠΑΣΟΚ έχει μια ηγεμονία μικρομεγαλισμού… Σε κάθε περίπτωση, είναι ο μοναδικός εν δυνάμει εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις επόμενες εκλογές. Μόνη δυνατή πολιτική λύση είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο έλεγε και το ίδιο πριν από λίγους μήνες. Τις τελευταίες μέρες κάπως τα έχει μπερδέψει… Ο κόσμος ξέρει ότι όσο πιο δυνατός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να έχουμε σταθερή κυβέρνηση. Ο κ. Ανδρουλάκης πρέπει να ξεκαθαρίσει: Υπάρχει περίπτωση κάποιος να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και να δει πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη;»

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη τη συνέντευξη: