Διευκρινίσεις για τον ειδικό καταπιστευτικό λογαριασμό των 5,5 δις, που αποσκοπούσε στη μείωση των πλεονασμάτων και ξεχάστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση, έδωσε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στους «Αταίριαστους» στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Εξήγησε πως για τη δημιουργία του δεν χρειαζόταν κάποιου είδους διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, από τη στιγμή που περιλαμβανόταν στους στόχους του πλεονάσματος, αποτελώντας μέρος των 37 δις που άφησε απόθεμα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία του κράτους.
Και ενώ το ύψος του αποθέματος, είπε, μπορεί να ιδωθεί από τους προϋπολογισμούς, τους ισολογισμούς, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι σημερινοί κυβερνώντες, χωρίς να έχουν κάνει απολύτως τίποτα, θριαμβολογούν για την αύξηση των φορολογικών εσόδων του διμήνου.


Παράλληλα καταδεικνύοντας την αναξιοπιστία τους, θύμισε τα όσα προεκλογικά έλεγαν περί κατάργησης των «29 άδικων φόρων του ΣΥΡΙΖΑ» ή περί κατάργησης του «νόμου Κατρούγκαλου» και του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, τα οποία φυσικά έχουν ξεχάσει, όπως έχουν ξεχάσει και την υλοποίηση των μέτρων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους θεσμούς και είχε δεσμευτεί να εφαρμόσει, όπως τη μείωση προκαταβολής φόρου ή την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.