Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδραση της επιμελητηριακής κοινότητας στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων για την οποτεδήποτε εκλογή νέων Διοικητικών Επιτροπών.

Χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, το Υπουργείο Ανάπτυξης έκανε δεκτή εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατέθεσε βουλευτής της ΝΔ, μέσω της οποίας ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός Επιμελητηρίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναρωτιέται αν η διάταξη έχει στόχο τη χειραγώγηση και την απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των Επιμελητηρίων, ομιλεί περί μικροπολιτικών συμφερόντων και κομματικών καπελωμάτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο αίτημα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoν

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Θέμα: ” Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον επιμελητηριακό θεσμό ”

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Αρ. Πρωτ. 3986/28.05.2021), μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη αντίδραση της επιμελητηριακής κοινότητας στην απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει στο ελάχιστο (50%+1) την απαραίτητη πλειοψηφία στα Διοικητικά Συμβούλια των Επιμελητηρίων για την οποτεδήποτε εκλογή νέων Διοικητικών Επιτροπών.

Χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, το Υπουργείο Ανάπτυξης έκανε δεκτή εκπρόθεσμη τροπολογία, που κατέθεσε βουλευτής της ΝΔ, μέσω της οποίας ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάζει η διοίκηση ενός Επιμελητηρίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αναρωτιέται αν η διάταξη έχει στόχο τη χειραγώγηση και την απόκτηση του απόλυτου ελέγχου στη λειτουργία των επιμελητηρίων, ομιλεί περί μικροπολιτικών συμφερόντων και κομματικών καπελωμάτων και καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Παρακαλούμε  για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα 28 Μαΐου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων