Τελείως αποτυχημένη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του κύματος της ακρίβειας, πότε επικαλείται αδυναμία να κάνει κάτι περισσότερο, πότε επικαλείται τα διεθνή και την Ευρώπη, αλλά δεν αντέχει κριτικής. Μέσα στο 2022 και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το καύσιμο στην αντλία του βενζινάδικου ήταν πιο φθηνό στη Γερμανία, απ’ ότι το καύσιμο βγαίνοντας από το διυλιστήριο στην Ελλάδα! τόνισε σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

Στην ερώτηση πως θα αντιμετώπιζε την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση και από πού θα έβρισκε τα χρήματα, ο Τρ. Αλεξιάδης είπε: Θα μείωνε τον ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής. Θα μείωνε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες. Θα είχαμε ήδη υποχρεώσει τις εταιρείες ενέργειας να πληρώσουν φόρο, καθώς δεν έχουν πληρώσει ακόμα ούτε ένα ευρώ για τα υπερκέρδη τους από τον Οκτώβρη του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Θα αξιοποιούσαμε τον δημοσιονομικό χώρο που έχει δημιουργηθεί μέσα στο 2022, από την υπεραπόδοση των έμμεσων φόρων που πληρώνουμε όλοι εμείς, καθώς στο θέμα της φορολογίας η κυβέρνηση κερδοσκοπεί ανοικτά από την αύξηση των τιμών.

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα στη Βουλή, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως αναμένει που θα βρεθούν τα χρήματα π.χ. για τις επιπλέον προσλήψεις που εξήγγειλαν, καθώς και τη σιγουριά του πως μαζί του τελειώνουν και οι ψεύτικες υποσχέσεις της ΝΔ για αυξήσεις στον βασικό μισθό, διπλάσιες από την ανάπτυξη.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στις οικονομικές απολαβές μισθωτών και συνταξιούχων. Η αύξηση του βασικού μισθού θα αποτελέσει μεγάλο όφελος για τις επιχειρήσεις.  Η αύξηση του μισθολογικού κόστους θα καλυφθεί από την αύξηση των εσόδων. Όποια αύξηση δοθεί θα πάει αμέσως στην κατανάλωση, στην αγορά. Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε αύξηση συντάξεων. Για να δοθεί μια αύξηση χρειάζεται μία διάταξη νόμου. Η αύξηση συντάξεων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός είναι με βάση νόμο που είχε ψηφίσει το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό αποτελεί την αποθέωση της πολιτικής υποκρισίας!