«Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να τηρήσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις», τόνισε ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με την καταπάτηση των συμφωνιών και των προθεσμιών για την παράδοση των εμβολίων από τις εταιρείες προς τις χώρες της Ε.Ε.

Μιλώντας σε βραδινή εκπομπή του ACTION 24, ο βουλευτής της Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε λανθασμένη επιλογή τη διαδικασία που ακολούθησε η Ε.Ε., η οποία όπως και στο παρελθόν ανάμεσα στα συμφέροντα των λαών και της κοινωνίας από τη μια και τραπεζών, φαρμακευτικών, ελεγκτικών εταιρειών κ.λπ. από την άλλη, επιλέγει την λάθος πλευρά. Πρακτική η οποία, όπως είπε, πρέπει να προβληματίσει τους Ευρωπαίους πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, μια και μιλάμε για τήρηση συμφωνιών που αφορούν ζητήματα απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τη «μαυρογιαλούρικη» τακτική του εμβολιασμού των «δικών μας παιδιών» που επέδειξε αρχικά με τον εκτός προγράμματος εμβολιασμό των 66 κυβερνητικών στελεχών, αλλά και με αυτά που έρχονται στη δημοσιότητα όπως με τον εμβολιασμό γνωστού δικηγόρου, για τον οποίο δεν υπήρξε καμία κυβερνητική αντίδραση. Επίσης ζήτησε επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που προκύπτουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά δύο παραδείγματα. Την Αναφορά που κατέθεσε προς το υπουργείο Υγείας, με τα αιτήματα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Νίκαιας που καλείται με βάρδιες να καλύπτει το ίδιο με τις υπηρεσίες του και τις κλινικές του νοσοκομείου και το εμβολιαστικό κέντρο με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται, αλλά και την έλλειψη γεννήτριας στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Νίκαιας με αποτέλεσμα «μια ηρωική νοσηλεύτρια να πηγαίνει το βράδυ από το σπίτι της για να δει μήπως έχει πέσει το ρεύμα για να μη χαλάσουν τα εμβόλια»…

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις ο Τρ. Αλεξιάδης, χαρακτήρισε κρίσιμο σημείο την «επιστροφή στην κανονικότητα» και το άνοιγμα της αγοράς, καθώς θα είναι το ίδιο σημείο που θα σταματήσει το πλαίσιο προστασίας από πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, δεσμεύσεις, αναστολές χρεών κ.λπ. και η προετοιμασία για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης επιβάλλει «να παρθούν από τώρα μέτρα που να προστατεύουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις τους. Να ακούσει η κυβέρνηση τι λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Οικονομικό Επιμελητήριο, τι λέει η αγορά, που βγάζει κραυγή απόγνωσης και ζητά τα μέτρα της κυβέρνησης να γίνουν πιο δίκαια, πιο αποτελεσματικά. Δεν μπορεί να εξαιρούνται της επιστρεπτέας προκαταβολής χιλιάδες επιχειρήσεις με αστείες δικαιολογίες ή λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, ούτε είναι δυνατόν να λαμβάνονται μέτρα που να ενισχύουν κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις και όχι τις μικρομεσαίες».

Κλείνοντας υπενθύμισε ότι οι γενναιότερες παρεμβάσεις που ζητούσε από την αρχή της πανδημίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέφεραν περισσότερες θέσεις εργασίας, μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά και καλύτερη ροή της οικονομίας.