Σχολιάζοντας την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζωρτζ Μπους για το ονοματολογικό, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης έκανε λόγο για “πολιτική υποκρισία” από τη ΝΔ και σημείωσε πως αυτή η αποκάλυψη, απέδειξε το ότι η ΝΔ “λειτουργούσε εν κρυπτώ και από την ελληνική Βουλή και από τους Έλληνες πολίτες” και το ότι “διαπραγματεύονταν σημαντικότατα θέματα με τη μεγαλύτερη πολιτική ανευθυνότητα”.

Πάρα πολλά στελέχη της ΝΔ μας κατηγορούσαν για ”προδοτική” συμφωνία των Πρεσπών όταν εμείς καταφέραμε το erga omnes. Τώρα πλέον πρέπει να δικαιολογήσουν στον ελληνικό λαό, το γιατί του έκρυψαν μια τόσο σημαντική πολιτική παράμετρο. Και αυτό που δεν απαντήθηκε, είναι αν η ΝΔ ήξερε για αυτή την επιστολή. Διότι αν ήξερε, μας παραμύθιαζε όλο αυτόν τον καιρό. Αν όμως δεν ήξερε, υπάρχει σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα, για το τι κυβέρνηση είχαμε, δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Ας σταματήσουν κάποιοι να φέρονται πολιτικά υποκριτικά, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και στα ζητήματα αυτά και στα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής, κλπ.” 
“Ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ ράβουν κουστούμια για να επαναλάβουν ότι έγινε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ενώ άλλοι έχουν διαφορετική άποψη. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν, ότι ψηφίζοντας ΚΙΝΑΛ, θα δουν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη” είπε σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη ΝΔ και κάλεσε τα στελέχη του, να εξηγήσουν γιατί έχουν αλλάξει θέση για το εκλογικό σύστημα: “Να μας θυμίσει κάποιος από το ΠΑΣΟΚ, ποια ήταν η βασική θέση του τη δεκαετία του ’70 και του ’80 για την απλή αναλογική” δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Δείτε αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεων του Τρύφωνα Αλεξιάδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra: