Ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στη χθεσινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 – πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ – αναφέρθηκε στα “πολιτικά πυροτεχνήματα” της ΝΔ και στις υποσχέσεις περί κατάργησης των “29 άδικων φόρων”  του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας  τη βεβαιότητά του ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθούν στα φορολογικά μέτρα που επρόκειτο να ακουστούν στην ομιλία του Πρωθυπουργού.

Θύμισε τις συμφωνημένες δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, τη μείωση προκαταβολής φόρου κατά 50%,την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.α. και δήλωσε πως η βάση των  παροχών που δόθηκαν, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, έγκειται στην καλή κατάσταση της οικονομίας που παρέδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Απέναντι στις  τελείως άκαιρες δηλώσεις Μητσοτάκη περί αξιοπιστίας της χώρας, είπε πως οι δηλώσεις Μοσκοβισί και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων, η αναβάθμιση από διεθνείς Οίκους ή η έξοδος στις αγορές, αποτελούν στοιχεία που δείχνουν πως η χώρα μας διεθνώς έχει κατακτήσει την αξιοπιστία της σε οικονομικό επίπεδο.

Μιλώντας περί πρωτογενών πλεονασμάτων, τόνισε πως η ελληνική ιστορία δεν ξεκίνησε να γράφεται τον Φεβρουάριο του ΄15, αλλά θύμισε πως κληρονομήσαμε πλεονάσματα της  τάξης του 3% για το 2015, του 4,2% για το 2016, του 4,5% για το 2017 και το 2018. Δήλωσε θετικός στη μείωση των πλεονασμάτων αλλά χωρίς να απαιτηθεί μείωση κοινωνικών δαπανών ή μείωση αφορολόγητου ή μείωση κόστους λειτουργίας του δημοσίου και συνταξιοδοτικών βαρών.

Απέναντι στα εξωφρενικά πλεονάσματα που κληρονομήσαμε, είπε, καταφέραμε και να τα μειώσουμε και να βγάλουμε τη χώρα στις αγορές, η δε δημιουργία του “ειδικού λογαριασμού” μας έδινε τη δυνατότητα μιας άλλης διαπραγμάτευσης, αλλά οι νυν κυβερνώντες την εγκατέλειψαν.

Τέλος, απέναντι στις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης που δείχνουν ανατροπή εργασιακών κεκτημένων, κάλεσε την κυβέρνηση να διατηρήσει τις ευνοϊκές προς τον λαό δεσμεύσεις που είχε καταφέρει να υλοποιήσει ή να εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως π.χ τη μείωση προκαταβολής φόρου κατά 50%, που παρά τη διαβεβαίωση του παριστάμενου εκπροσώπου της ΝΔ, δεν ακούσαμε τίποτα φυσικά στη βραδινή ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Δείτε το video: