Την πολυδιαφημιζόμενη από τα φιλικά μέσα ενημέρωσης προς τη ΝΔ, μείωση της φορολογίας, αμφισβήτησε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

            Ο Βουλευτής υπενθύμισε τις μειώσεις φόρων που ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τη διαφορά πολιτικής στόχευσης, αλλά και οικονομικής δικαιοσύνης, φέρνοντας ως παράδειγμα την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης στους ψαράδες, που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον ν. 4646/2019, αντίθετα με τη μείωση των φόρων στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Στο ίδιο πλαίσιο και συζητώντας περί ΕΝΦΙΑ, ζήτησε από τους κυβερνώντες να εξετάσουν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στις λαϊκές περιοχές με τη νέα χρονιά και με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να μην επιβαρύνουν τα φτωχά και λαϊκά στρώματα.

            Η παραπληροφόρηση βέβαια που εκπορεύεται από τα στελέχη της ΝΔ, αλλά και τη  φιλοκυβερνητική δημοσιογραφία δεν έλειψε, οπότε τα στιγμιότυπα με τις επώνυμες δηλώσεις στην εκπομπή, περί μικρότερων φορολογικών επιβαρύνσεων κατά 1300 € ετησίως,  που πρόκειται να δουν 6,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι, πρέπει να κρατηθούν για την επώδυνη διάψευση του μέλλοντος…

            Αναφερόμενος στη συνέχεια, στην ατυχής έμπνευσης αφίσα με τον μακιγιαρισμένο Ιησού, δήλωσε αντίθετος σε πράξεις που προσβάλουν τα ” πιστεύω” του καθενός, ψέγοντας παράλληλα  τις  μισαλλόδοξες αντιδράσεις και απειλές σκοταδιστικών κύκλων. Τις χαρακτήρισε καθ’ όλα μη χριστιανικές και χρησιμοποίησε, στο πνεύμα των ημερών, τα λόγια του Αποστόλου Παύλου “μείζων δε τούτων η αγάπη”.

            Τέλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με τις σοβαρές εξελίξεις της εξαγωγής στρατευμάτων από την Τουρκία προς τη Λιβύη, εξέφρασε τους φόβους του περί δυσάρεστων συνεπειών σε όλη τη γειτονική περιοχή, τόνισε πως το θέμα αφορά τη διεθνή κοινότητα και είναι οι διεθνείς δυνάμεις που πρέπει να επιβάλλουν τη λογική και τη διαφορετική πορεία των εξελίξεων.