Τις πρωθυπουργικές διαρροές περί αυστηρότητας που επέδειξε στους υπουργούς του ο Κυρ. Μητσοτάκης σχολίασε σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι Ένα» του Πειραιά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης. «Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός παρασύρθηκε από την κριτική που κάνουμε εμείς στους υπουργούς του μια και ο ίδιος αλλά και όλη η ΝΔ έλεγαν κατά καιρούς για το πόσο τέλεια και άψογα εκτελούν τα καθήκοντά τους… Αν έχει εικόνα ότι κάποιος υπουργός δεν κάνει τη δουλειά του δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια, ούτε να χρησιμοποιεί επικοινωνιακά το υπουργικό συμβούλιο. Το θέμα δεν είναι αν προχωρήσει σε κάποια αλλαγή προσώπου, αλλά στην αλλαγή πολιτικής, όπως π.χ. στον τομέα της ακρίβειας, όπου ενώ το ζήτημα απασχολεί όλους τους πολίτες, δεν κάνουν τίποτα, ενώ μπορούσαν να γίνουν διάφορα. Ενώ έχουμε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία, αρνούνται να προχωρήσουν στη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας».

Όσο για τις αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται για τη μη φορολόγηση, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Αν μας ακούν οι μικροεπιχειρηματίες του Πειραιά, θα μας απαντήσουν ότι το δημόσιο δεν περιμένει πρώτα να δημοσιοποιηθούν τα κέρδη και μετά να αποφασίσει πως θα τα φορολογήσει. Το δημόσιο νομοθετεί πως θα φορολογηθούν και με την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων εφαρμόζει τον νόμο. Άλλωστε ακόμα και το επιχείρημά τους ότι περιμένουν να δουν πότε θα υποβληθούν οι δηλώσεις – που θα προκύψει θέμα φορολογικής αναδρομικότητας, με αποτέλεσμα την αντισυνταγματικότητα της διάταξης – έχει καταπέσει, καθώς πριν το Πάσχα έφεραν διάταξη στη Βουλή, με την οποία επέβαλαν φορολογία επί των καθαρών κερδών των διαχειριστών Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου υπέρ των ΟΤΑ. Εκεί γιατί δεν περίμεναν να δουν πρώτα τα κέρδη και μετά να επιβάλουν  το φορολογικό τέλος, αλλά πρώτα το επέβαλαν και μετά θα δουν πόσα είναι τα κέρδη;»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νομοθετική τροπολογία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη μη πληρωμή από τους πολίτες της «ρήτρας Μητσοτάκη» και υπενθύμισε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019, δεν υπήρξε αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στις κατηγορίες δε που ακούγονται ότι είχε οδηγηθεί η ΔΕΗ στη χρεοκοπία, κάλεσε τους διευθύνοντες «μαζί με τους λογαριασμούς, να στέλνουν στους καταναλωτές και ένα σημείωμα που να τους λέει να μη στεναχωριούνται γιατί η αξία της μετοχής της ΔΕΗ είναι υψηλότερη από παλιότερα. Αλλά να στέλνουν κι ένα αντίγραφο του “πόθεν έσχες” των βασικών διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ με τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι έχουν τώρα επί ΝΔ, καθώς και ποιές ήταν οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ επί ΣΥΡΙΖΑ και ποιές είναι τώρα επί ΝΔ. Θα καταλάβουμε έτσι “ποιοι πληρώνουν το μάρμαρο” σε αυτή τη χώρα».

Σχετικά με τoν σταθμό αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε με θερμά λόγια για την αναβάθμιση του σταθμού, με την ιδιαίτερη σημασία για τις τόσο κρίσιμες περιόδους που διανύουμε, αλλά και για την επιτακτική ανάγκη οι παραγωγικοί, οι κοινωνικοί, οι αυτοδιοικητικοί φορείς του Πειραιά να διεκδικήσουν ανταποδοτικά οφέλη που η πολιτεία χρωστάει στις γειτονιές του, για όσα μέχρι τώρα τον επιβαρύνουν. Ανέφερε πως οι επιβαρύνσεις του Πειραιά ξεκινούν από το λιμάνι και τις δραστηριότητές του, περνούν από την Ψυτάλλεια και τις βιομηχανικές ρυπογόνες εγκαταστάσεις στο Κερατσίνι και στο Πέραμα, φτάνουν μέχρι τις απέναντι ακτές της Σαλαμίνας και καταλήγουν στο Σχιστό, με το “φαραωνικό” έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καταδικάζοντας την περιοχή να δέχεται τόνους από σκουπίδια άλλων περιοχών, αντίθετα σε όποιον σχεδιασμό βασισμένο στις αρχές της εγγύτητας και της αποκέντρωσης. «Βεβαίως να ενισχυθεί ο σταθμός της Ρεβυθούσας και να αυξηθούν οι αποθηκευτικοί του χώροι, αλλά κάτι πρέπει να κερδίζει και ο Πειραιάς. Είναι ευκαιρία, επειδή έχει επιβαρυνθεί από όλες αυτές τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή του, ο Πειραιάς να διεκδικήσει ανταποδοτικά οφέλη από την κυβέρνηση, από την πολιτεία». 

Σχετικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών υπενθύμισε «είχα προβλέψει και στην εκπομπή σας, από πολύ παλαιότερα, από τότε που κάποιοι προέβλεπαν εκλογές κάθε μήνα, και επιβεβαιώθηκα, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιλέξει εκλογές στο τέλος της τετραετίας κυρίως για λόγους διαχείρισης της εξουσίας, με ό,τι και αν σημαίνει. Βεβαίως με το κύμα δυσαρέσκειας να εντείνεται, αλλά και με τα προβλήματα μέσα στο ίδιο του το κόμμα μεταξύ βουλευτών, που δημοσιοποιούνται από δημοσιογράφους και που μπορεί να τον οδηγήσουν στην απώλεια της πλειοψηφίας στη Βουλή μέχρι του τέλους της τετραετίας, καθώς και οι διεργασίες στη δεξιότερη πλευρά της ΝΔ, πιθανόν να τον αναγκάσουν να τις κάνει νωρίτερα παρόλη την πολιτική του επιλογή».       

Με δεδομένη την ύπαρξη αποθεματικού της χώρας περίπου 40 δις κατά τα λεγόμενα του οικονομικού επιτελείου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την αναγκαιότητα δανεισμού της χώρας με ακριβά επιτόκια. Επισήμανε δε ότι σε σχέση με την τελευταία έξοδο του περασμένου Σεπτεμβρίου, τα επιτόκια ήταν 5 φορές ακριβότερα κατά την πρόσφατη έξοδο στις αγορές. Παράλληλα τόνισε πως αναμένει την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ με την πολυδιαφημισμένη μείωση του συνολικού ποσού κατά 360 εκατομμυρίων, ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που αρνείται να δώσει η κυβέρνηση στα ερωτήματα που θέτει εδώ και καιρό κατά πόσο ευνοούνται των ρυθμίσεων κλιμακωτά οι περιουσίες 0 – 50.000 €, 50.000 – 100.000 € κ.ο.κ. και να αποδειχθεί αν επιβεβαιωθούν ή όχι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει ότι των ρυθμίσεων ευνοούνται οι πλούσιοι και οι πολύ πλούσιοι.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Ήταν ένα Συνέδριο διαλόγου,  συζητήσεων και σύνθεσης και η σπουδαιότητά του φάνηκε στην κατάληξή του με την σημαντική ομόφωνη πολιτική απόφαση. Οι διαφορές που υπήρξαν αφορούσαν θέματα καταστατικού, οι οποίες θα τεθούν κι αυτές σε ψηφοφορία μεταξύ των συνέδρων στις 15 Μαΐου. Είναι πολύ σημαντική η εγγραφή νέων μελών, τα οποία και θα ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου και για τη μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα εποχή»