Η Ένωση Γονέων ζητά δέσμη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στο Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη – Παράσταση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια

Την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη (17.01.2022) μέσω της οποίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την έλλειψη μέτρων της πολιτείας για την ασφαλή επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με το άνοιγμά τους τη νέα χρονιά, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης.

Με την ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων εκφράζει την αντίθεσή της στη διατήρηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου του 50%+1 κρουσμάτων για το κλείσιμο τμήματος, στην προχειρότητα της διάθεσης self-test με την έλλειψη διαθεσιμότητας στα φαρμακεία, στις συγχωνεύσεις τμημάτων, στην άρνηση των αρμόδιων Υπουργείων να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις τους για μέτρα που θα κρατήσουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία.

Το αίτημα για μαζικά δωρεάν rapid και μοριακά τεστ και η δημιουργία δημοσίων δομών που θα τα εξυπηρετούν, αποτελεί αίτημα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, η οποία περαιτέρω αιτείται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, προσλήψεις νοσηλευτών στα σχολεία και σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα σχολεία.

Ο Τρ. Αλεξιάδης συντασσόμενος με τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η αναφορά του βουλευτή και η ανακοίνωση-κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ένωσης, ο Τρ. Αλεξιάδης συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά & Αιγαίου, όπου σε συνάντησή τους με τη διοίκηση εκπρόσωποι των γονέων έθεσαν το θέμα της δωρεάν παροχής rapid και pcr tests για όλους, αλλά και τη δημιουργία δημοσίων δομών για την πραγματοποίηση τους.

Οι υπάρχουσες υποστελεχωμένες δομές δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα την πολύωρη ή πολυήμερη αναμονή που καταλήγει παιδιά να μην προσέρχονται στα σχολεία. Ζήτησαν επίσης νοσηλευτές να αναλάβουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των tests και όχι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές καθώς και την πραγματοποίηση καμπάνιας ενημέρωσης προς τους γονείς σχετικά με τον εμβολιασμό.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των Γονέων αναμένοντας τις απαντήσεις της διοίκησης της υγειονομικής περιφέρειας – η οποία υποσχέθηκε κινητή μονάδα για τη δημιουργία των tests – δήλωσαν την ενωτική και αγωνιστική τους διάθεση για την επίτευξη των στόχων τους.