Την εμπιστοσύνη του στις απόψεις των ειδικών επιστημόνων για το θέμα της μετακίνησης των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, εξέφρασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε παρέμβασή του στην πρωινή εκπομπή του MEGA και όχι στις επιθυμίες κυβερνητικών στελεχών, δηλώνοντας παράλληλα πως οι σκέψεις των ημερών δεν πρέπει να αφορούν μόνο τις μετακινήσεις προς τα χωριά μας, αλλά και αυτούς που θα κάνουν  Πάσχα στο νοσοκομείο…

Ο βουλευτής κατάγγειλε την προσπάθεια αποποίησης και μεταφοράς ευθυνών για το θέμα της πανδημίας για άλλη μια φορά από τον παριστάμενο εκπρόσωπο της ΝΔ. Κάλεσε τα κυβερνητικά στελέχη να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους για την τεράστια αποτυχία στη διαχείριση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και να επιδείξουν «σεμνότητα και ταπεινότητα», μια και η στάση τους και οι δηλώσεις τους απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, για κλείσιμο και γκρέμισμα δημόσιων νοσοκομείων δεν έχουν ξεχαστεί.

Ο Τρ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε ανεπιτυχή την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Βορίδη να αξιοποιήσουν μια δήλωση σχετικά με το θέμα της ψήφου των ομογενών. «Οι ομογενείς δεν χρειάζονται πολιτική εκμετάλλευση», τόνισε, «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη θέση και δημόσια πρόταση για το θέμα. Η προσπάθεια της ΝΔ έπεσε στο κενό, η τροπολογία της είναι απλά ένα πυροτέχνημα και ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους». Κλείνοντας αναφέρθηκε σε έντεχνα διοχετευμένη προπαγάνδα μέρους των ΜΜΕ ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τη ψήφο των ομογενών», γεγονός που καταρρίπτεται από την ίδια την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλύπτει περισσότερο ομογενειακό πληθυσμό από την αρχική πρόταση της ΝΔ.