Αγωνιώδης η προσπάθεια της ΝΔ να αλλάξει την ατζέντα με τη βοήθεια συστημικών ΜΜΕ, πότε με τα περί αλλαγής εκλογικού νόμου, πότε με την εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, αλλά μια βόλτα στα βενζινάδικα και στα ταμεία των σούπερ-μάρκετ δείχνει πως η αγανάκτηση των πολιτών από την ακρίβεια και την αδυναμία πληρωμής δεν κοπάζει, ό,τι και να σκαρφιστούν.
Καλεσμένος σε βραδυνή εκπομπή του BlueSky ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχτηκε την επικοινωνιακή υπεροχή της κυβερνούσας παράταξης στη διείσδυσή της στα ΜΜΕ, τα οποία ενώ προωθούν ασμένως την κυβερνητική προπαγάνδα με αποκορύφωμα καθημερινά πλέον τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, «αποκρύπτουν σαν είδηση το μεγάλο δώρο που έκανε ο Πρωθυπουργός στους καναλάρχες, που ενώ ο νόμος Παππά προέβλεπε να απασχολούν 400 εργαζόμενους, πριν δύο χρόνια το πήγαν στους 340 και τώρα στους 240, εξαργυρώνοντας τη στήριξη που έχει η κυβέρνηση από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ». Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός καλά κρατεί και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ενώ μετά από μεγάλες πιέσεις νομοθετήθηκε η δημοσιοποίηση των εταιρειών που αισχροκερδούν, έχετε δει πολλές εταιρείες να δημοσιοποιούνται; Έχετε δει πολλούς ελέγχους στην αγορά;»
Απέναντι δε στα ψέματα που ακούστηκαν περί φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας ο Τρ. Αλεξιάδης κάλεσε τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να του υπενθυμίσει «με ποια διάταξη και πότε ψηφίστηκε η φορολόγηση των υπερκερδών; Υπάρχει νόμος που φορολογούνται τα υπερκέρδη; Όλα αυτά που ακούμε ότι υπάρχει ένας μηχανισμός επιστροφής χρημάτων είναι προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα που δεν πείθουν πλέον κανέναν. Δεν έχει γίνει φορολόγηση υπερκερδών, υπάρχουν υπερκέρδη του 2021, υπάρχουν υπερκέρδη του 2022 και δεν έχουν φέρει καμία διάταξη για την φορολόγηση των υπερκερδών».
Μίλησε για νέα προσπάθεια αλλαγής ατζέντας που θα επιχειρηθεί με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη με τα “ανθισμένα λεφτόδεντρα” στη ΔΕΘ και κάλεσε την κυβέρνηση «να υλοποιήσει τη δέσμευσή της ότι θα δώσει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς διπλάσιους της ανάπτυξης, καθώς και το δημοσιονομικό περιθώριο που έχει να το εξαντλήσει όχι ευνοώντας μεγάλα και πολύ μεγάλα συμφέροντα ή εισοδήματα, όπως π.χ. να μειωθεί ο φόρος πολυτελείας στα πολύ ακριβά αυτοκίνητα, αξίας 50.000 – 80.000 ευρώ, αλλά να μειώσει το φόρο και την επιβάρυνση στα φτηνά αυτοκίνητα που κάνουν 10.000 – 20.000 – 30.000 χιλιάδες ευρώ αυτά που αγοράζει ο πολύς κόσμος».
Σε ερώτηση για την προστασία της έννομης τάξης και την αστυνομική βία ο Τρ. Αλεξιάδης αρχικά έκανε μια ιστορική αναδρομή για το «πόσο έχει ταλαιπωρηθεί η προοδευτική – δημοκρατική παράταξη στην Ελλάδα, από το πώς χρησιμοποίησε η δεξιά και ακροδεξιά κυβερνητική πολιτική, τους ένστολους εναντίον της δημοκρατίας. Την δεκαετία του ΄70 τότε που ήμουν φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, το ξύλο που τρώγαμε από την αστυνομία όχι επειδή καίγαμε κτήρια ή κάτι τέτοιο, επειδή εκφράζαμε την άποψή μας δεν είναι κάτι που μπορεί να ξεχαστεί. Εμείς θέλουμε να υπάρχει νόμος και τάξη, αλλά νόμο και τάξη δεν βλέπουμε».
Αντέκρουσε δε δημοσιογραφικές προσβολές περί κάλυψης των “μπαχαλάκηδων” από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι νυν υπουργοί της κυβέρνησης έχουν κατηγορηθεί ο μεν ένας για εισβολή με πυροσβεστήρα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο δε άλλος να περιφέρεται κρατώντας τσεκούρι. «Με την εμφάνιση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας η κυβέρνηση χαϊδεύει το ακροδεξιό ακροατήριό της, θέλει τη ένταση. Ακόμα και σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως τα Πανεπιστήμια, αλλά και στις άλλες διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις που θα έχουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σαν αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική. Το είδαμε αυτό στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στη Θεσσαλονίκη, το βλέπουμε στις διαδηλώσεις όπου γίνονται, επιδιώκουν την ένταση, διότι αυτό εξυπηρετεί την ακροδεξιά τους ατζέντα. Η ένταση και όποια γεγονότα ακολουθήσουν, θα είναι πολιτική ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης. Εύχομαι να μην γίνει τίποτα, αλλά τους προειδοποιώ έστω και τώρα, για ό,τι μπορεί να συμβεί, από ένα απλό τραυματισμό, μέχρι ένα πολύ σοβαρό γεγονός».