«Σε αντίθεση με τις προτάσεις δυσπιστίας για τα πάρτι του πρωθυπουργού από τους ίδιους τους βουλευτές του, που βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, οι καταγγελίες για το πάρτι διαρκείας σκανδάλων και κακοδιαχείρισης που έχει στήσει η ΝΔ στην τρίχρονη διακυβέρνηση της χώρας δεν τυχαίνουν απάντησης. Επιβεβαιώνουν την πολιτική τους αντίληψη, ότι «όποιος είναι στην κυβέρνηση, έχει την κουτάλα, τρώει όσο μέλι θέλει», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΕΛΛΑΔΑ FM ο αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

Εκτός όμως από τα αναπάντητα ερωτήματα για τα «γκρίζα» φαινόμενα στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η επικοινωνιακή πολιτική συγκάλυψης και στρέβλωσης των γεγονότων αποτελεί την κυρίαρχη κυβερνητική διαχείριση. Όπως η αποποίηση των ευθυνών από μεριάς της Περιφέρειας για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς εντός αστικού ιστού, με ομαλές μετεωρολογικές συνθήκες και η ανυπαρξία απόδοσης ευθυνών από τα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με όσα είχαν «στήσει» στο πρόσφατο παρελθόν όταν η κ. Δούρου ήταν Περιφερειάρχης. «Έχετε δει σε πολλά μέσα να παίζει το θέμα των ευθυνών της Περιφέρειας και το όνομα του Περιφερειάρχη;»  Όπως  η αντιστροφή που επιχειρείται με το σκάνδαλο Novartis να ονομαστεί σκευωρία, το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της χώρας από εποχής Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την εταιρεία να αποδέχεται την ευθύνη της και να πληρώνει το τίμημα που της καταλογίστηκε στην Αμερική. Κι ενώ στοιχεία του σκανδάλου διαβιβάζονται επίσημα στη χώρα μας, εδώ είτε σβήνονται αναφερόμενα ονόματα, είτε διώκονται, αντί να βραβευθούν, δημοσιογράφοι, δικαστικοί κ.λπ. που ερεύνησαν και αποκάλυψαν. «Πολιτική επιλογή συγκεκριμένων κομμάτων η αποκόμιση εσόδων με την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, υπενθυμίζοντας αποδεδειγμένη καταγγελία εισροής «βρώμικων» χρημάτων σε κομματικά ταμεία με αθώο τον κομιστή λόγω παραγραφής…

Ο ελληνικός λαός  γνωρίζει τους ενόχους, ακόμα και αν τμήματα της δικαιοσύνης δεν ανταποκρίνονται σε αυτό για το οποίο ορκίστηκαν, στο θεσμικό τους ρόλο και στην απόδοση δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει και ο μόνος τρόπος για να αποδώσει τις ευθύνες, είναι τους επόμενους μήνες που θα κληθεί να ψηφίσει, να καταδικάσει την πολιτική που έρχεται από τα χρόνια της μαύρης δεξιάς, της ΕΡΕ, αργότερα της ΝΔ, κάποιων  κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούσαν ότι τα στοιχεία που είχαν εμφανιστεί στη Βουλή από το σκάνδαλο προμηθειών με τον κ. Τσοχατζόπουλο ήταν αριθμοί …τηλεφώνων και ψήφισαν σχετικά. Αυτοί που έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες πρέπει να εξαφανιστούν πολιτικά και όχι να μας κουνούν το δάχτυλο και να λένε διάφορα σε εκδηλώσεις  … Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι αν δεν έχουμε μεγάλη πολιτική αλλαγή, αν δεν έχουμε κυβερνητική αλλαγή δεν θα υπάρχει ισχυρή εντολή προς την δικαιοσύνη και τις άλλες ελεγκτικές  υπηρεσίες να χυθεί άπλετο φως. Το παλιό σύνθημα “φέρτε πίσω τα κλεμμένα” εξακολουθεί να ακούγεται από τον κόσμο. Πρέπει κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταλάβει ο πολίτης ότι δεν μπορεί όποιος έχει ένα δημόσιο αξίωμα να «τακτοποιείται» αυτός και οι επόμενες δέκα γενεές του, διότι αυτό έχει αποδειχθεί ότι γίνεται. Αυτό μπορεί να σταματήσει μόνο με την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο.