Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τα υπερκέρδη που είχαν το διάστημα Οκτωβρίου 2021 – Ιουνίου 2022, αλλά η κυβερνητική προπαγάνδα καλά κρατεί. Ο σφιχταγκαλισμός της κυβέρνησης με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα αποδεικνύεται από την προκλητική εξυπηρέτηση που τους επιφυλάσσει, δίνοντάς τους από τη στιγμή που …ΘΑ προσδιορίσει μέσω ΡΑΕ τα υπερκέρδη τους, τρίμηνη προθεσμία για την αποπληρωμή, αντίθετα με τον πολίτη που είναι υποχρεωμένος να πληρώσει μέσα σε ένα μήνα τον λογαριασμό που λαμβάνει από οποιοδήποτε πάροχο. Αυτά τόνισε σε συνέντευξή του σε χθεσινοβραδινή εκπομπή του Blue Sky ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, αντικρούοντας το αφήγημα κυβερνητικού βουλευτή περί φορολόγησης ήδη των κερδών των εταιρειών ύψους …δισεκατομμυρίων.

«Η κατάσταση που επικρατεί στη αγορά, η εκρηκτική αύξηση των τιμών στα σούπερ-μάρκετ και σε βασικά είδη διατροφής, οι αυξήσεις στα καυσόξυλα και στα πέλετ δείχνει την απροθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει την αισχροκέρδεια.  Και αν θεωρηθεί φυσιολογική σε ένα ποσοστό η αύξηση των τιμών, δεν είναι καθόλου φυσιολογικό το δημόσιο να σηκώνει τα χέρια, να κρατάει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς  στα γραφεία και να μην τους στέλνει να ελέγξουν και να επιβάλουν πρόστιμα» συνέχισε. «Με μεγάλη καθυστέρηση μιλούν για υλοποίηση προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων. Ενώ κατηγορούσαν τα οριζόντια μέτρα, βγήκαν στη Δ.Ε.Θ. και εξήγγειλαν την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης, ένα οριζόντιο μέτρο δηλαδή. Δεν άκουγαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πλαφόν, τώρα όμως μιλούν για πλαφόν. Ας σταματήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επιπολαιότητα και ας πάρει τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης. Μπορούν να κάνουν πολλά, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μπορούν να μειώσουν το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, να μειώσουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα».

Αρνητική η αντίδραση της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν χρήματα όταν προτείνουν μέτρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ω του θαύματος, όπως ανέφερε ο Τρ. Αλεξιάδης, «παρότι ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν εξήγγειλε προσλήψεις, ο υπουργός κ. Βορίδης ανακοίνωσε χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο. Πολύ καλά κάνουν και προσλαμβάνουν προσωπικό, άλλωστε με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η ΝΔ έχει διαλύσει βασικούς τομείς του δημοσίου μεταξύ αυτών και το Υπουργείο Οικονομικών, θα ρωτήσει όμως κάποιος δημοσιογράφος την κυβέρνηση που θα βρει τα λεφτά; Γιατί όταν προτείνει ένα μέτρο δημοσιονομικού κόστους  υπέρ των πολιτών  ο κ. Τσίπρας, αμέσως βγαίνουν οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν που θα βρεθούν τα λεφτά;».

Για το θέμα των δημοσκοπήσεων τόνισε πως η πραγματική δημοσκόπηση είναι στους δρόμους και στις γειτονιές όπου διαπιστώνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών και η παρακίνηση για σκληρότερη αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις θριαμβολογίες στελεχών της ΝΔ για την πορεία της οικονομίας, παραθέτοντας «στοιχεία από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής που δείχνουν ότι από το τέλος Ιουλίου 2021 έως το τέλος Ιουλίου 2022, είχαμε αύξηση 740.000 των ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Η έκρηξη των ληξιπρόθεσμων χρεών, αν συνδυαστεί με τους πλειστηριασμούς που ξεκίνησαν οι τράπεζες – σήμερα είχαμε προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στη Νίκαια, κατοίκου εργαζόμενου με ημιαπασχόληση, με 2 παιδιά και άνεργη σύζυγο – περιγράφουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κοροϊδεύει, να εξαγγέλλει προγράμματα στεγαστικής πολιτικής και προστασίας της οικογένειας και από την άλλη να στέλνει κόσμο στην απελπισία».