Η διαφωνία στα θέματα οικονομικής πολιτικής, είναι θέμα κατεύθυνσης, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να προστατευθούν τα φτωχά, τα λαϊκά και τα μεσαία στρώματα, ενώ δυστυχώς η κυβέρνηση φέρνει διατάξεις που ευνοούν τα μεγάλα εισοδήματα“, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, καλεσμένος στο “Αποκαλυπτικό Δελτίο” του Neo Epsilon Tv.

            Συζητώντας για την κατάσταση της οικονομίας, υπενθύμισε τις ενδείξεις  βελτίωσης των οικονομικών δεκτών που ξεκίνησαν από το 2018, με την αύξηση των οικοδομικών αδειών, την αύξηση των πωλήσεων σε νέα αυτοκίνητα, την πρώτη έξοδο στις αγορές ή την επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες. Δήλωσε πως στην τωρινή περίοδο, χωρίς τις δεσμεύσεις που είχε η χώρα επί διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, οι φορολογικές ελαφρύνσεις έπρεπε να αφορούν “αυτούς που πλήρωσαν το μάρμαρο” τα χρόνια της κρίσης και όχι “τους έχοντες και κατέχοντες”. 

            Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε πως παραδώσαμε ένα πλήρες θεσμικό πλαίσιο και ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διαδικασία και εξέφρασε τη διαφωνία του και τις ενστάσεις του για το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο “Ήρακλής” και την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική που δεν προστατεύει ούτε την πρώτη κατοικία, ούτε δίνει τη δυνατότητα δήλωσης προτίμησης στον δανειολήπτη.

            Η ανικανότητα της ΝΔ και η παντελής έλλειψη συνολικού σχεδιασμού, αποτυπώνεται βέβαια στη μη υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων της, είπε ο Βουλευτής, φέρνοντας σαν παραδείγματα την ανυπαρξία αναφοράς στους  “29 άδικους φόρους” του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε ή την επένδυση του Ελληνικού που δεν προχωράει και τις δηλώσεις Γεωργιάδη, προειδοποιώντας και για το επικοινωνιακό show που θα ακολουθήσει με το γκρέμισμα ήδη χαρακτηρισμένων προς κατεδάφιση εγκαταστάσεων…

            Απέναντι στα επικοινωνιακά τεχνάσματα ευφορίας για τα κυβερνητικά μέτρα, ο Τρύφων Αλεξιάδης, υπενθύμισε ότι την Άνοιξη ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και έδωσε την 13η σύνταξη, η οποία φαίνεται να ξεχνιέται, καθώς και ότι πέρυσι τέτοιες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ως κοινωνικό μέρισμα 700 εκατ. ευρώ, τα οποία “έπεσαν” στην αγορά, με τους νυν κυβερνώντες και τα φίλια μέσα τους, να τον κατηγορούν για “ψίχουλα”, ενώ φέτος θα δοθούν λιγότερα από 300 εκατ. ευρώ. “Ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει“, είπε ο Βουλευτής, θυμίζοντας είτε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ στα μικρά και ακριτικά νησιά, που δεν υλοποιείται από τη ΝΔ παρά το μικρό κόστος, είτε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται διαγράφοντας τις υποσχέσεις της ΝΔ περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, αφού μεγάλη μερίδα πολιτών θα πληρώσει περισσότερα με την κατώτερη ασφαλιστική εισφορά των 185 ευρώ να αυξάνεται στα 220 ευρώ περίπου.

            Για το συνταξιοδοτικό, ο Βουλευτής υπενθύμισε ότι οι πρώτες αυξήσεις σε συντάξεις, από την αρχή της κρίσης, αφορούσαν 620 χιλιάδες συνταξιούχους και έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2019, ενώ δήλωσε αντίθετος με το νέο σύστημα επιλογής, καθώς με τα χρόνια οι επικουρικές θα μειωθούν.

            Συναινετικός τέλος, σε όποιο καλό οικονομικό μέτρο θα ελαφρύνει τους πολίτες, και στις διορθώσεις λαθών στο φορολογικό και το ασφαλιστικό, εξέφρασε επιπλέον την αναγκαιότητα στήριξης μιας ενιαίας εξωτερικής πολιτικής στα εθνικά θέματα, καθώς και την προτίμησή του σε εκλογή Προέδρου με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και όχι με 160 βουλευτές. Χαρακτήρισε ασέβεια τα κριτήρια που ακούγονται για την επιλογή Προέδρου και κάλεσε τους αντίθετους με την στήριξη του νυν Προέδρου, να δημοσιοποιήσουν τους λόγους διαφωνίας τους, χαρακτηρίζοντας “πολιτικό ανέκδοτο” τα περί κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ, τη στιγμή που ό ίδιος ο Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει την προηγούμενη φορά αυτό που είχε αποφασίσει το κόμμα του.