Στην εκδήλωση Μνήμης και Ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σε αίθουσα “ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ” με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του τέως Προέδρου του Β.Ε.Π. και σημαντικής προσωπικότητας της πόλης του Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου.

Δελτίο Τύπου

Το Β.Ε.Π. τίμησε τη μνήμη του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου

Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, της οικογένειας του εκλιπόντος, αλλά  και συμμετεχόντων διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου η εκδήλωση μνήμης του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανού Μιχάλαρου, και η τελετή ονοματοδοσίας  της Αίθουσας Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Β.Ε.Π. σε «Αίθουσα Συνεδριάσεων  «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ».

 « Είναι κάποιες στιγμές της ζωής σου που εύχεσαι να μην τις ζήσεις ποτέ! Μια τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή, ακριβώς ένα χρόνο μετά από τον αδόκητο χαμό του Ανδριανού μας», τόνισεμεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, στην έναρξη της εκδήλωσης.   «Συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα, αλλά και ηλεκτρονικά, για να τιμήσουμε τη μνήμη του και βρισκόμαστε στην αίθουσα που ανακαινίσθηκε επί προεδρίας του και φέρει πλέον το όνομά του, Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας»

   Αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπήρχε μεταξύ τους και εξήρε την προσωπικότητα του εκλιπόντος Προέδρου, την οξυδέρκεια και την ανθρωπιά του, τους αγώνες του για τη βιοτεχνία και την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και εμφανώς συγκινημένος κατέληξε: «Θα ήθελα να σ΄ ευχαριστήσω από καρδιάς για όσα απλόχερα μου έδωσες και να σου πω ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο για να ολοκληρώσουμε το έργο σου. Ανδριανέ ευχαριστούμε για όλα!» 

Για την προσωπικότητα, τη συνεργασία, που ανέπτυξαν μαζί του από τους χώρους που δραστηριοποιήθηκε, του αείμνηστου Ανδριανού Μιχάλαρου μίλησαν στη συνέχεια και ο πρ. Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά, κ.κ. Σεραφείμ, οι Υφυπουργοί Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας, Γιώργος Κώτσηρας και Κώστας Κατσαφάδος, αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ευγενιδείου Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος  Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο Δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, Χαράλαμπος Μαμουλάκης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε.,  Γιάννης  Μασούτης, ο Πρόεδρος ΠΕΣΑ και ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Π., Γιάννης Βουτσινάς, ο Α΄Αντ/δρος Β.Ε.Π., Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρ. Πρόεδρος Β.Ε.Π., Ευάγγελος Τσιτούρας, ο Οικονομικός Επόπτης και ο Γεν Γραμματέας Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαθανασίου και Θεόδωρος Ματθιουδάκης, αντίστοιχα, και αναγνώσθηκε ομιλία του πρ. Νομάρχη Δυτικής Αττικής, Αριστείδη Αρκουδάρη.

    Στη συνεργασία τους, στο ήθος και στις αξίες  του Ανδριανού Μιχάλαρου, στα οράματα και στα εξαιρετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά του, αναφέρθηκε η Ειδική Σύμβουλος του Β.Ε.Π., Ευδοκία Μαυρομμάτη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Ήσουν άνθρωπος της προόδου. Άνοιγες δρόμους εκεί που οι άλλοι έβλεπαν τοίχους. Δεν υπήρχε το Εγώ για σένα, αλλά το Εμείς!!!Είχες πίστη στις νέες γενιές και ήθελες να τις βλέπεις να εξελίσσονται. Τα παιδιά των ΕΠΑΛ είναι το μέλλον της χώρας μας έλεγες» Και κλείνοντας ανέφερε : «Αν μια φράση σε χαρακτηρίζει Πρόεδρε είναι αυτή του αγαπημένου σου Επίκουρου: Ποτέ μου δεν επεδίωξα να αρέσω στους πολλούς, αυτά που τους αρέσουν δεν τα γνώρισα και αυτά που εγώ γνωρίζω απέχουν πολύ από το να τα καταλάβουν».

    Τις ομιλίες έκλεισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Ελλάδας και Δ/ντής Β.Ε.Π., Μιχάλης Γιάγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: 

  «Θέλω, ως  Πρόεδρος των εργαζόμενων, να μεταφέρω και να εκφράσω την βαθύτατη εκτίμηση και αγάπη των εργαζόμενων στο πρόσωπο του Ανδριανού Μιχάλαρου. Μας σεβάστηκε και τον σεβαστήκαμε. Γι’ αυτό δώσαμε το καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία του έργου και την υλοποίηση των οραμάτων του.  

Ως Διευθυντής θέλω να δηλώσω ότι ο Ανδριανός Μιχάλαρος είχε όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία ενός Πραγματικού Ηγέτη. Ενός ηγέτη που δεν χρειάζεται να επιβληθεί με απειλές, ανασφάλειες και φοβικά σύνδρομα. Αλλά ενός ηγέτη με άποψη, με θέση, με στόχους. Ασφαλής, Δίκαιος, ανθρώπινος, συνεργάσιμος.

Και αυτό αποτυπώθηκε καθ’ όλη τη διαδρομή του στο Επιμελητήριο». 

Ευχαριστίες, εκ μέρους της οικογένειας, απηύθυνε ο γυιός  του εκλιπόντος προέδρου, Γιάννης Μιχάλαρος, στον οποίο ο πρόεδρος του ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας, παρέδωσε πλακέτα στη μνήμη του για την πολυετή, ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά του στην επιχειρηματικότητα και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.   

Πριν λάβουν το λόγο οι ομιλητές προβλήθηκε δεκάλεπτο αφιερωματικό βίντεο, στο οποίο συμπυκνώθηκε η παρουσία και δράση του Ανδριανού Μιχάλαρου, τόσο από τη συμμετοχή του στα κοινά όσο και την επιχειρηματική του διαδρομή και την πολυετή παραμονή του στο τιμόνι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

  Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν, ακόμη, οι : Σταματιάδης Αντώνιος, Γεν. Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Πειραιά, Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, Πρόεδρος WIMA, Θεόδωρος Δρίτσας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, Θεόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Σοφία Ευφραίμογλου-Κουνενάκη, Α΄Αντ/δρος ΕΒΕΑ, Θεόφιλος Παγιάτης, Πρόεδρος ΠΟΒΑΣ, Γιάννης Μελάς, Βουλευτής Ν.Δ. Α΄Πειραιά, Γιάννης Σγουρός, πρ. Περιφερειάρχης Αττικής, Λεωνίδας Αθανασιάδης, πρ. Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ, Νίκος Παπαγεωργίου, Α΄Αντ/δρος Ε.Ε.Π. και Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και του ΕΟΑΕΝ, Απόστολος Πάνας, Βουλευτής Χαλκιδικής, εκπρόσωπος του Προέδρου ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, Γιώργος Μπενέτος, πρ. Πρόεδρος Ε.Ε.Π., και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Μιχάλης Γιάγκας.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ