Στην απόκρυψη της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ αναφέρθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του ΑΘΗΝΑ 9.84, μιλώντας με τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο. Μια και η είδηση κρύφτηκε, η εκδήλωση δεν καλύφθηκε, ούτε με ανταποκρίσεις, ούτε με ζωντανές συνδέσεις, αποτελεί είδηση της ημέρας είπε, η …χθεσινή παρουσίαση του πακέτου οικονομικών μέτρων από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι παρεμβάσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει για διάλογο, είναι με σαφήνεια διατυπωμένες, απόλυτα κοστολογημένες, επιστημονικά τεκμηριωμένες και πολύ κοντά στις προτάσεις των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων. Ο Βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να τις διαβάσουν, να κρίνουν και να τις συγκρίνουν με τα μέτρα της κυβέρνησης, που αρνείται τον οποιονδήποτε διάλογο, ενώ υπολείπονται αυτών που έχουν λάβει άλλα ευρωπαϊκά κράτη, όπως π.χ. της Πορτογαλίας που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη χώρα μας .

Οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στην κρίση, οι επιστήμονες που αποδεδειγμένα έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους, αυτοί που άφησαν άδεια τα ταμεία τον Ιανουάριο του ΄15 και μας οδήγησαν στην καταστροφή και στον όλεθρο προκαλούν με τις ταλαντευόμενες προβλέψεις τους περί ύφεσης, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Αλλά και στα επιμέρους μέτρα, όπως π.χ. η προκαταβολή φόρου, συνέχισε ο Βουλευτής, ενώ στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε η πρόβλεψη για μείωση της προκαταβολής κατά 50 % και θα ήταν ήδη πράξη αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, είναι προκλητικό να ακούμε από την κυβέρνηση μόνο αόριστες δηλώσεις περί μείωσης της προκαταβολής, ούτε πότε, ούτε πόσο.

Μια δημόσια συζήτηση θα μπορούσε να αποσαφηνίσει τη διαφορετικότητα στην προσέγγιση πολλών θεμάτων, όπως π.χ. στο θέμα της δημόσιας υγείας, που ενώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας τη φετινή χρονιά και τις επόμενες, στη χθεσινή συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συμπράξεις με ιδιώτες. Δεν αντέχει σε σύγκριση και σε στοιχειώδη πολιτική κριτική η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να εξωραΐσουν της στάση τους, όταν τα προηγούμενα χρόνια απέλυαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μιλούσαν για κλείσιμο και γκρέμισμα νοσοκομείων, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης.