Το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών που ταλανίζει την περιοχή της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου αλλά και του ευρύτερου Πειραιά ήταν για άλλη μια φορά το θέμα πρωινής εκπομπής του MEGA, στην οποία συμμετείχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης. 

Την παρέμβαση του Δημάρχου Κερατσινίου Χρ. Βρεττάκου που μίλησε για την ανάγκη μετεγκατάστασης βιομηχανιών που βρίσκονται μέσα και δίπλα από τον οικιστικό ιστό, ακολούθησε η τοποθέτηση του παριστάμενου Βουλευτή της ΝΔ Δ. Μαρκόπουλου, που χαρακτηρίζοντας επενδύσεις τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έφεραν και αδειοδότησαν οι πολιτικές δυνάμεις που εκπροσωπεί, επέρριψε τις ευθύνες για την κατάσταση, κατά το προσφιλές αφήγημα της ΝΔ, στην πρώην περιφερειακή αρχή και στη …Δούρου.

Τις αιτιάσεις περί «πράσινου» Πρωθυπουργού, αποδόμησε ο Τρ. Αλεξιάδης παρουσιάζοντας έγγραφα τα οποία συνυπογράφουν ο σημερινός πρωθυπουργός καθώς και κορυφαίοι υπουργοί του και είναι αυτά τα οποία, επί κυβέρνησης Σαμαρά, χαρακτήρισαν τον χώρο ως «Λιμενοβιομηχανική ζώνη» και επέτρεψαν την εγκατάσταση βιομηχανιών.

Στις δε αιτιάσεις περί «ευαίσθητου» Υπουργού Περιβάλλοντος, αποκάλυψε ότι στη συνέντευξή του στο MEGA στις 31 Μαΐου 2020, ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης όταν έλεγε πως δεν γνώριζε το θέμα με τις οσμές, αλλά το πληροφορήθηκε πρόσφατα, έλεγε ένα τεράστιο ψέμα. Ο Βουλευτής προσκόμισε έγγραφο με την υπογραφή του Υπουργού που απαντά σε  ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ για το θέμα από τον Αύγουστο του 2019.

Αντίθετα με την αδράνεια που έχει επιδείξει το Υπουργείο, ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, ανατέθηκαν οι έλεγχοι στον Δημόκριτο και στο Αστεροσκοπείο για τον εντοπισμό της πηγής της δυσοσμίας και αναμένεται το τελικό πόρισμα.

Ο Βουλευτής σε προηγούμενη παρέμβασή του στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA είχε δηλώσει πως απέναντι στα επιχειρούμενα σχέδια, οι αγώνες των κατοίκων είναι οι μόνοι που θα αποτρέψουν την μετατροπή της Β’ Πειραιά στην «πίσω αυλή» της Αττικής.

Σε συνέχεια της ερώτησης που έχουν καταθέσει από τις αρχές Ιουνίου, οι Βουλευτές Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν απαντήσεις και έγγραφα για τις ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  «το να περιγράφεις το πρόβλημα και να μην κινητοποιείσαι, δεν λύνει το πρόβλημα», συνέχισε ο Βουλευτής, «εμείς ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις και θα τις κλιμακώσουμε».

Κλείνοντας κάλεσε τον Δήμο, τους φορείς της πόλης και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις σε κοινό αγώνα ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων που αφορούν την περιοχή και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται στο λιμάνι του Πειραιά.