«Τεράστια αστοχία, μεγάλα και εγκληματικά λάθη, που ξεπερνούν πλέον τις πολιτικές ευθύνες» χαρακτηρίζουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη διαχείριση της πανδημίας, ανέφερε σε συνέντευξή του στο KONTRA, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης. Κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να επιδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας που τη διέκρινε όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε με το τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη, είτε με τις αλλοπρόσαλλες δηλώσεις υπουργών που ανοιγόκλειναν τα καταστήματα και αναιρούσαν η μία την άλλη, είτε με τον αποκλεισμό νοσοκομειακών από τον εμβολιασμό για να εμβολιαστούν πολιτικοί παράγοντες. Την κάλεσε να φροντίσει με προγραμματισμό να εξυπηρετήσει τον εμβολιασμό των πολιτών και όχι «των γνωστών και των φίλων», όπως καταγγέλλεται ήδη μέσω σχετικής ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε για απαράδεκτες ρουσφετολογικές λογικές στο θέμα των εμβολιασμών, τις οποίες είδαμε ήδη στους πρώτους εμβολιασμούς με τη λίστα των 66 «εκλεκτών» που προηγήθηκαν των υπολοίπων και στην οποία αντέδρασαν και καταδίκασαν ακόμη και στελέχη της ΝΔ και ζήτησε πλήρη διαφάνεια και ξεκάθαρες απαντήσεις στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δε αιτιάσεις περί συκοφαντιών και αναπόδεικτων στοιχείων από τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ Βασ. Οικονόμου, ο Τρ. Αλεξιάδης τον κάλεσε, να τηρήσει την υπόσχεσή του περί «συνηγορίας» και με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων να βγει δημόσια και να ζητήσει τιμωρίες και παραιτήσεις υπευθύνων ή υπουργών.

Η αοριστία και η ανυπαρξία του κυβερνητικού προγραμματισμού είναι εμφανής και μπορεί να ιδωθεί από τα διάφορα νούμερα π.χ. που ακούγονται από τα κυβερνητικά χείλη, όπως 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι τον Μάρτιο από την υφυπουργό Υγείας, που σημαίνει ότι δεν θα επιτευχθεί ανοσία του πληθυσμού στους πολυδιαφημιζόμενους χρόνους. Η αδυναμία απάντησης του βουλευτή της ΝΔ – ο οποίος μιλούσε για γοργούς ρυθμούς και προχωρημένη εμβολιαστική φάση επικαλούμενος την καλή ενημέρωσή του μέσω της ιδιότητας του ως Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής – στην ερώτηση του Τρ. Αλεξιάδη περί του πότε θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των νοσοκομείων, αλλά και το χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ανέφερε περί ζεύγους ηλικιωμένων κατοίκων Κορυδαλλού που ενώ μένουν στην ίδια στέγη και υπάρχουν δυο εμβολιαστικά κέντρα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την κατοικία τους ειδοποιούνται για εμβολιασμό την ίδια ημέρα και ώρα ο ένας στο Περιστέρι και ο άλλος στους Αγίους Αναργύρους/Ίλιο αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο την ανικανότητα του «επιτελικού κράτους των αρίστων».   

«Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, όταν υπάρχουν τρομερές πολιτικές ευθύνες, τη μια φορά φταίνε οι γιατροί, την άλλη φταίει η υγειονομική περιφέρεια, την άλλη φταίει ο κακός μας ο καιρός ή το κακό το μάτι. Η κυβέρνηση φταίει γιατί είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα στοιχειώδη πράγματα», έκλεισε ο Τρ. Αλεξιάδης.