Γιατί ο κ. Βαρουφάκης δεν δέχεται τον δημόσιο διάλογο;

“Ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση . Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος, ο οποίος μιλάει για την Αριστερά δεν δέχεται τον δημόσιο διάλογο. Εγώ, όποτε θέλει, τον έχω προκαλέσει να βγούμε σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης. Μετά την αποχώρηση του, ανέλαβα αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Δεν βρήκα από τον κ. Βαρουφάκη ούτε μια σελίδα με σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Όταν έφυγα από το υπουργείο, δημοσιοποίησα 60 σελίδες απολογισμό και προτάσεις για το τι έπρεπε να γίνει την επόμενη μέρα. Ας μας πει ο κ. Βαρουφάκης στο διά ταύτα τι έκανε” δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης στο ραδιόφωνο του Alpha και συμπλήρωσε:

“Θυμάστε ότι τον Φεβρουάριο του ’15 ο κ. Βαρουφάκης βγήκε περιχαρής από κάποιο συμβούλιο και μας είπε ότι πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις και ότι έχουμε ήδη συμφωνήσει σε κάποια πράγματα, μεταξύ των οποίων, την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των φορολογικών υπηρεσιών. Εκανε αυτός τις συμφωνίες του και αναγκαζόμασταν εμείς να τις υλοποιήσουμε. Και έρχεται τώρα και μας κουνάει το δάκτυλο και μας κατηγορεί;”

“Καλό το παραμύθι της ΝΔ για τη μεσαία τάξη, αλλά δεν έχει δράκο” 

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία δείχνουν πως το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης την περίοδο 2011-2014 μειώθηκε κατά 5.258 ευρώ, ενώ την περίοδο 2015-2017 αυξήθηκε κατά 680 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήραν φορολογικά μέτρα 36 δισ. ευρώ, ενώ αυτή η κυβέρνηση λιγότερα από 15 δισ: “Δώσαμε έναν αγώνα με αποτελέσματα να φτιάξουμε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, το οποίο έγινε λόγω αυτών των έσοδων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι “δεν είχαμε ούτε έναν πλειστηριασμό πρώτης λαϊκής κατοικίας από το ’15 και χαρακτήρισε “πολύ σημαντική” την πλατφόρμα για την προστασία της α’ κατοικίας, η οποία “σώζει τα σπίτια των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αυτών που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται η ΝΔ, αλλά διέλυσε το προηγούμενο χρονικό διάστημα”.

Σημαντικά βήματα για το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή

“Το πλεόνασμα στα έσοδα του 2015 και του 2016 προήλθε από τους στοχευμένους φορολογικούς ελέγχους σε μεγάλες υποθέσεις. Έχουν γίνει σημαντικότατα βήματα στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Πχ όλα τα τσιγάρα πλέον έχουν ειδικό δείκτη αναγνωρισιμότητας, ο οποίος μειώνει σε μεγάλο βαθμό το λαθρεμπόριο” είπε και τόνισε πως το σχέδιο του για τη μεταφορά υπηρεσιών του υπ. Οικονομικών στο κτίριο του Κεράνη στην οδό Θηβών, θα εξοικονομούσε στο κράτος 500 χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

“Μας χωρίζει άβυσσος από τη ΝΔ”

Ο Τρύφων Αλεξιάδης εκτίμησε πως. ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιά και υποστήριξε πως “η απλή αναλογική είναι το καλύτερο εκλογικό σύστημα, γιατί δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη να εκφράσει αυτό ακριβώς που θέλει”. Τέλος, σημείωσε πως με “τη ΝΔ μας χωρίζει άβυσσος, διότι  αυτοί θέλουν να επαναφέρουν το παλαιό καθεστώς που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ενώ  εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό…”

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη :