Για τις καθημερινές πλέον διαψεύσεις των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ, με τελευταίο παράδειγμα τη μείωση σε κατηγορίες επιδομάτων που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό, που πρόκειται να συζητηθεί, μίλησε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης στην πρωινή εκπομπή του OPEN, θυμίζοντας τις ψεύτικες εξαγγελίες  του κ. Μητσοτάκη περί διατήρησης όλων των επιδομάτων.

Εκτός αυτού, η μείωση του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο ενώ πέρυσι χαρακτηριζόταν «ψίχουλα» και αφορούσε 3,6 εκατ. πολίτες, φέτος αφορά μόνο 250 χιλ. νοικοκυριά και η εξαγγελία περί κατάργησης της 13ης σύνταξης, που είχε νομοθετηθεί και δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ συντελούν στη βεβαίωση των απατηλών υποσχέσεων. Για τα κροκοδείλια δάκρυα δε που χύνονταν για τον ΣΥΡΙΖΑ που μάζεψε 37 δις με «ματωμένα» πλεονάσματα, ο Βουλευτής τόνισε πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σχεδόν χθες τα μεσάνυχτα και συζητείται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, φαίνεται πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα τώρα να τα χρησιμοποιούν για να ασκούν την πολιτική τους.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις πληροφορίες για την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, αναφέρθηκε στις επιλεκτικές διαρροές και στηλίτευσε το ατόπημα της δημόσιας ΕΡΤ να μην αναφέρει στα ρεπορτάζ της πως στη Βιέννη το FBI του έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού για το σκάνδαλο Novartis.  Δήλωσε δε έκπληκτος για δηλώσεις του κ. Αγγελή με τις οποίες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για αποκαλύψεις, παρά το αξίωμά του ως ανώτατος δικαστικός, και αντίθετος προς τις παρεμβάσεις του προς άλλο δικαστικό σε εν εξελίξει δικαστική έρευνα.

Ο ρόλος της δικαιοσύνης είναι να συνεχίσει τη δουλειά της, είπε ο Βουλευτής, θυμίζοντας ότι οι Εισαγγελείς δεν αλλάζουν με πρωθυπουργικές αποφάσεις αλλά από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, καθώς και ότι η έρευνα έφτασε στο να δεσμευτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis και νυν κατηγορούμενου κ. Φρουζή, τους οποίους έσπευσε να αποδεσμεύσει με πρόσφατο νόμο η ΝΔ .

Για τα τεκταινόμενα στην Προανακριτική Επιτροπή, κατέληξε, πως αποδεικνύεται ότι ούτε ένα στοιχείο δεν υπάρχει ή δεν έχει ακουστεί κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και καταρρίπτεται όλη η σκευωρία που έχει στηθεί.