Την κρισιμότητα των αποφάσεων του Eurogroup επισήμανε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ενώ καταφέρθηκε ενάντια στις δεξιόστροφες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην Ευρώπη, που δείχνουν πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα από την ύφεση και τη λιτότητα της προηγούμενης δεκαετίας που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

Για τη χώρα μας, θεώρησε πολύ θετική τη συζήτηση για την αξιοποίηση του “μαξιλαριού”, που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας παράλληλα τις πολιτικές και δημοσιογραφικές απόψεις της εποχής που κατέκριναν την προσπάθεια δημιουργίας του αποθεματικού. Η χρησιμοποίηση μέρους του όμως από το δημόσιο, είναι η γενναία παρέμβαση που χρειάζεται η αγορά για να κρατήσουμε όρθιους τους πολίτες και ζωντανές τις επιχειρήσεις, τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας απευθύνθηκε στον παριστάμενο Βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, ρωτώντας τον αν επιμένει στις απόψεις που διατύπωνε περί κλεισίματος και γκρεμίσματος δημόσιων νοσοκομείων τον Μάιο του 2019, για να λάβει την απάντηση πως ποτέ δεν υπήρχαν τέτοιες απόψεις… τα ηχητικά ντοκουμέντα βέβαια, στο παρακάτω βίντεο, τον διαψεύδουν απόλυτα.