Με αφορμή τη διαχεόμενη κυβερνητική προπαγάνδα στα μέσα ενημέρωσης, την ωραιοποίηση στην κατάσταση της οικονομίας της χώρας και την επικοινωνιακή καταιγίδα για τα μέτρα που πρόκειται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε δηκτικά σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ: «Μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση να θεσπίσει τον ακατάσχετο ειδικό επαγγελματικό λογαριασμό, που δεν αποτελεί μόνο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επαγγελματικών ενώσεων και επιμελητηρίων. Μεγάλη ευκαιρία, γιατί βλέπουμε να έρχονται πλειστηριασμοί και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών».

Ο βουλευτής της Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναδιατύπωσε την πρότασή του, για μείωση της φορολογίας που να αφορά μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα, μείωση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση αφορολόγητου για την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι ενός συγκεκριμένου ορίου, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στις φημολογούμενες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Αρχικά μίλησε για την προσπάθεια του καθεστώτος Μητσοτάκη να κρύψει το θέμα των παρακολουθήσεων «γεγονός όμως που δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία των πολιτών στο σούπερ-μάρκετ και στο βενζινάδικο», υπενθύμισε ότι «τις μεγαλύτερες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είχαμε με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ενώ για πρώτη φορά είχαμε μικρή αύξηση σε 620.000 περίπου συντάξεις τον Ιανουάριο του 2019» , ενώ δήλωσε θετικός «σε όποια μεγαλύτερη αύξηση μπορεί να δοθεί στο βασικό μισθό και στην προστασία των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων. Πρέπει να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι η αύξηση σε μισθούς και συντάξεις σημαίνει αύξηση της κατανάλωσης και κίνηση της αγοράς».