ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ Ρ/Σ RADIO NORTH 98 ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΗΓΗ

«Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα» δήλωσε στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98 της Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας για την υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν την ύπαρξη λαθών και κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρίστηκε δε πως “είναι αστικός μύθος η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης”!

«Η υγειονομική κρίση σίγουρα μας έκανε να γίνουμε πιο συνεπείς σε κάποιες υποχρεώσεις που στο παρελθόν τις αντιμετωπίζαμε με άλλο τρόπο. Η υγειονομική κρίση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τελειώνει, μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, των ασθενών κτλ. Έχουμε μπροστά μας μια κοινωνική και οικονομική κρίση που έρχεται και θα πρέπει να ληφθούν τέτοια μέτρα ώστε η κρίση αυτή να μπορέσει να αντιμετωπιστεί και να μεταβληθεί σε μια πανδημία που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες» είπε.

«Το κριτήριο δεν είναι το τι λέει η αντιπολίτευση και η κυβέρνηση. Το θέμα είναι το τι λένε οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Διαπιστώνουμε ότι αυτά τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό κι εμείς έχουμε ζητήσει πιο γενναία μέτρα, πιο εμπροσθοβαρή σε σχέση με την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, διότι αυτή η λογική της ανοσίας της αγέλης αν εφαρμοστεί στην οικονομία θα έχουμε πάρα πολλά θύματα» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφορικά με την πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως  «το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο μεγαλύτερο βαθμό έχει υλοποιηθεί», ενώ για την την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης είπε: «Αυτός είναι ένας ωραίος αστικός μύθος. Βεβαίως και εμείς κάναμε αρκετά λάθη και επιβαρύναμε όπως σωστά είπε ο πρόεδρος (Αλέξης Τσίπρας) μεσαία στρώματα, αλλά τώρα πλέον οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η κατώτερη εισφορά από 185 ευρώ που είχαμε πήγε στα 220 για ένα μεγάλο αριθμό πολιτών αυτής της χώρας».