Στις αποκαλύψεις της “ΑΥΓΗΣ” και στο σημερινό της πρωτοσέλιδο που αναδεικνύει τους υπέρογκους μισθούς των golden boys εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, αναφέρθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ενώ παράλληλα απηύθυνε ερώτηση στον παριστάμενο ευρωβουλευτή της ΝΔ αν συνεχίζει να υποστηρίζει τις απόψεις που είχε διατυπώσει πρόσφατα περί ανάγκης μείωσης των μισθών του δημοσίου και των συντάξεων.

 

            Η γενικόλογη απάντηση του κ. Κύρτσου περί μείωσης του ΑΕΠ και μείωσης των εισοδημάτων λόγω της κρίσης, μόνο διαφωτιστική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με αποτέλεσμα ο Τρύφων Αλεξιάδης να δηλώσει “Ας ετοιμάζονται οι μισθωτοί του δημοσίου και οι συνταξιούχοι για το τι θα ακολουθήσει, για τα μνημόνια του κορωνοϊού”

            Στη συνέχεια ο Βουλευτής μίλησε για την ανάγκη να ληφθούν έγκαιρα και γενναία μέτρα από μεριάς δημοσίου προς όφελος των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, με τη  χρήση μέρους του μαξιλαριού ασφαλείας που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  που να ενισχύσουν την οικονομία και την κοινωνία και να προλάβουν το κλείσιμο επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παριστάμενος Ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας περί αξιοποίησης του αποθεματικού που βρήκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο “κλειδωμένο” τμήμα του που παραμένει ως εγγύηση για τα δάνεια της χώρας, δήλωσε “θα δούμε αν θα μείνει κλειδωμένο”.

            Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης , υπενθύμισε ότι δια στόματος Πρωθυπουργού στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή “κατηγορηθήκαμε ότι δεν υπολογίσαμε την είσπραξη φόρων 9 δις για το 2020”, που σημαίνει ότι η κυβέρνηση υπολογίζει να τα εισπράξει και κάλεσε τους πολίτες να αντιληφθούν τι πρόκειται να έρθει, από το πολιτικό προσωπικό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και το οποίο είναι το ίδιο με αυτούς που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή και την κρίση μέχρι το 2104.