ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤHN ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ REAL FM 97.8 FM

ΠΗΓΗ

Μακάρι ο κ. Σταϊκούρας ή οποιοσδήποτε άλλος στο υπουργείο Οικονομικών είτε στη Βουλή είτε στο ραδιόφωνο, είτε στην τηλεόραση είτε όπου θέλουν, να δεχόταν ένα διάλογο για να θέσουμε τα θέματα και τα ερωτήματα και να υπάρχουν απαντήσεις. Σε επίπεδο Βουλής το αρνούνται αυτό και επιλέγουν για ευνόητους λόγους τους παράλληλους μονολόγους” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ποιος κάνει την πρόβλεψη. Να δούμε ποιοι έπεσαν έξω στις προβλέψεις μέχρι και το 2014, όταν άλλαξε η κυβέρνηση δηλαδή, και ποιοι πέφτουν έξω στις προβλέψεις μέσα σε ένα χρόνο. Άλλα προέβλεπαν από τότε που ανέλαβαν την εξουσία, πριν αρχίσει ο κορονοϊός είχαν πέσει έξω στις προβλέψεις, και σε σχέση με όλα αυτά που ακούμε ας μην προσπαθούν να πείσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς έχουμε διατυπώσει την άποψή μας δημόσια. Ας προσπαθήσουν να πείσουν τους πολίτες που ακούν συνεχώς εξαγγελίες για δισ. που θα πέσουν στην αγορά, όταν πάνε στον γκισέ της εφορίας, της τράπεζας, του ασφαλιστικού ταμείου, ή στον υπολογιστή τους, βλέπουν ότι αυτές είναι απλώς εξαγγελίες” σημείωσε. “Ας αφήσουν στην κυβέρνηση την αλαζονεία των εύκολων προβλέψεων, ας αφήσουν συσχετισμούς με άλλες χώρες και ας δουν ποια είναι η πραγματικότητα της χώρας. Οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτή την οικονομική πολιτική” σημείωσε.

Αν είχαμε μια γενναία παρέμβαση, όπως είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε αυτή τη στιγμή καλύτερα οικονομικά δεδομένα. Αν ενισχύαμε περισσότερο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα είχαμε περισσότερα έσοδα του Δημοσίου, μεγαλύτερη απασχόληση, μεγαλύτερη ενίσχυση στα ασφαλιστικά ταμεία και σε μια σειρά από οικονομικούς δείκτες. Εκεί η κυβέρνηση απέτυχε, αυτές οι προβλέψεις που κάνει και οι συγκρίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ορισμένες φορές μόνο αμηχανία μπορούν να προκαλέσουν διότι δεν αντέχουν σε στοιχειώδη πολιτικό διάλογο” τόνισε.