«Ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022 προβλέπει μειωμένες δαπάνες για την υγεία κατά 820 εκατ. ευρώ, μείωση κατά 1,7 δισ. των κοινωνικών δαπανών για πρόνοια, στήριξη ανέργων κ.α., αλλά και αύξηση εσόδων από φόρους. Αυτοί είναι οι αριθμοί και όσο και αν θέλουν να τους διαψεύσουν οι αριθμοί είναι εδώ. Είναι η καλύτερη διάψευση στα χυδαία ψέματα που δυστυχώς λέει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας και δεν είναι τα μόνα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Ελλάδα FM ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.

Εκτός όμως από τους εύκολα αναγνώσιμους αριθμούς του προϋπολογισμού, οι οποίοι συστηματικά αποκρύπτονται, αλλά κανείς μπορεί να αναγνώσει «πως με σαφήνεια προβλέπει 3,5 δισ. παραπάνω έσοδα από φόρους σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παράλληλα έχει μειωμένες δαπάνες κατά 5,2 δισ.», η ανεπάρκεια του νομοθετήματος που κατέθεσαν φάνηκε «με την αγωνιώδη τους προσπάθεια την τελευταία ημέρα της συζήτησης και αφού δεν μπορούσε να αλλάξει τίποτα στον προϋπολογισμό, να εξαγγείλουν νέα μέτρα».  Οι μαθητευόμενοι μάγοι βέβαια του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης  περιμένουν να επιβεβαιωθούν στα «ψιλά γράμματα» του νομοσχεδίου, εκεί όπου αναφέρεται πως «ο προϋπολογισμός έχει συνταχθεί με την προϋπόθεση ότι τους πρώτους μήνες του 2022 θα υποχωρήσει η πανδημία, ενώ σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες, έρχονται δύσκολες μέρες». Η απαξίωση των επιστημόνων και της μελέτης τους και η αποφυγή απάντησης για το ποιος την παρέλαβε σε «ανώτατο επίπεδο», είναι η μοναδική απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ερωτήματα που προκύπτουν.

«Παρά τη συντονισμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης η οποία χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά από τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, η κοινωνία πλέον αντιλαμβάνεται ποιος λέει ψέματα και ποιος λέει αλήθεια», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. «Οι ψεύτικες δημοσκοπήσεις και η μερίδα των ΜΜΕ που λιβανίζει την κυβέρνηση δεν πείθουν πια την κοινωνία που αγωνιά στα νοσοκομεία, που αγωνιά να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της και να πληρώσει τους λογαριασμούς της. Τους προκαλούμε σε δημόσιο διάλογο, τους καλέσαμε και μέσα στη Βουλή να απαντήσουν με στοιχεία, τους έχω ζητήσει πολλές φορές και στην Επιτροπή Οικονομικών και στην Ολομέλεια, να μας  απαντήσουν ποιο ήταν το αποθεματικό του ελληνικού κράτους στις 31/12/2014; Για να φανεί ότι μας παρέδωσαν ΜΗΔΕΝ αποθεματικό και ότι παρέλαβαν 37 δις το 2019. Έχουν κριθεί ανίκανοι. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατόν για να φύγουν και να έρθει στη θέση τους μια κυβέρνηση από τις δυνάμεις που εκφράζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από άλλες προοδευτικές δυνάμεις, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα της χώρας».