«Είναι ψευδές αυτό που ακούγεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Απέχει μόνο την ώρα της ψηφοφορίας. Είναι ένα από τα θεσμικά εργαλεία τα οποία ξεδιπλώνουμε βήμα-βήμα. Και πολύ σωστά το κάνουμε» τόνισε ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Το ίδιο είχε γίνει την περίοδο ’74-’81 από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, έγινε το 1982 από τον Αβέρωφ και έγινε και τον Ιούνιο του ’19 από τον κ. Μητσοτάκη, όταν η ΝΔ απείχε απ’ όλες τις διαδικασίες της Βουλής. Τότε κανένας δεν βγήκε να μιλήσει για “εκτροπή”» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν η κυβέρνηση φέρει διάταξη με την οποία θα καταργεί τον πτωχευτικό κώδικα, εγώ πρώτος θα ζητήσω από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να επανεξετάσει τη στάση της. Εάν φέρει πχ διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας… Αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Αυτά που θα κάνουν το επόμενο διάστημα είναι τα διάφορα προεκλογικά πυροτεχνήματα που δεν έσωσαν κανέναν» τόνισε στη συνέχεια.

Επιπλέον, θύμισε ότι κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ ήταν εκείνα που συνομιλούσαν με τη Χρυσή Αυγή και ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντες στη δίκη, δίπλα στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τις απόψεις του για το “κόμμα Κασιδιάρη” και ευχήθηκε «η κυβέρνηση να κάνει πολιτικό διάλογο για να φέρει μια τροπολογία που θα την ψηφίσουν όλοι», αλλά όπως είπε, «μέχρι τώρα δεν επιθυμεί τον διάλογο στα σοβαρά θέματα…»