Και η κοροϊδία καλά κρατεί… Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής περιγράφει την τιμωρητική πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στους υγειονομικούς, που αντί ανταμοιβής βρίσκονται μπροστά στις περικοπές των αποδοχών τους.

Την καταγγελία και την αγανάκτηση τους φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης με αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα κυβερνητικά ευχαριστήρια προς τους ήρωες του δημόσιου συστήματος υγείας αποδεικνύονται παραμύθια της Χαλιμάς. Η κυβερνητική πρόταση μέσω του πορίσματος της Διυπουργικής Επιτροπής για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας περιλαμβάνει την περικοπή και σε άλλους τη μείωση του επιδόματος. Εν μέσω επιδημιολογικής κρίσης, την ώρα που η ακρίβεια δυσκολεύει μέχρι και την επιβίωση των εργαζομένων και ειδικά αυτών που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση επιλέγει να τιμωρήσει, αντί να ανταμείψει τους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Για την ανάκληση των αδειών τους, για την υπερεργασία λόγω ελλείψεων προσωπικού, για τα ελλιπή μέσα προστασίας, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «Όσοι περιμένουν τα επόμενα χειροκροτήματα, να γνωρίζουν καλά πως αυτά μετατρέπονται σε περικοπές».

Η αναλγησία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έχει όρια. Την ίδια στιγμή που προωθώντας την ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ, δίνει μισθούς πάνω από 8.000 ευρώ στα διευθυντικά στελέχη του, την ίδια ώρα που αρνείται την αύξηση του κατώτατου μισθού, φτάνει μέχρι την περικοπή επιδομάτων στους υπό ανθυγιεινές συνθήκες εργαζόμενους.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής διεκδικεί

· Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής,

· Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα,

· Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες,

· Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),

· Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα

και ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς ενημέρωση για τις ενέργειές τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων.

Η αναφορά του Τρ. Αλεξιάδη και η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Κρατικού Νίκαιας και Δυτικής Αττικής