Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του ALPHA 98.9 , o αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να τεκμηριώσει με στοιχεία όσα προπαγανδιστικά διοχετεύονται στον Τύπο “περί ελλείμματος που παρέλαβε”, θυμίζοντας ότι είναι η κυβέρνηση η οποία παρέλαβε την οικονομία στην καλύτερη δυνατή κατάσταση από τον Πόλεμο και μετά.

Για το παραμύθι περί “υπερφορολόγησης” από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ΝΔ θα ερχόταν και θα μείωνε τη φορολογική επιβάρυνση, είπε χαρακτηριστικά πως το ίδιο το φορολογικό νομοσχέδιο και ο προϋπολογισμός μιλούν για “παραμύθι χωρίς δράκο”. Ο μεν κ. Σταϊκούρας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, έδωσε τέλος στα περί “υπερφορολόγησης” από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τις …αδικίες, είδαμε πως έφερε μειώσεις μόνο για τα υψηλά και τα πολύ υψηλά εισοδήματα και περιουσίες. 

Στη συνέχεια θυμίζοντας τη μόνιμη δημοσιογραφική ερώτηση επωδό “περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ”, που ακολουθούσε όλες τις εμφανίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε συζητήσεις περί παντός επιστητού, κάλεσε τον δημοσιογράφο να απευθύνει ερώτηση στα στελέχη της ΝΔ, γιατί δεν κατάργησαν ούτε έναν από τους 29 “άδικους” φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν κάνει σημαία τους προεκλογικά.

Η σύγκριση των πολιτικών περιόδων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ , είπε ο Τρ. Αλεξιάδης, οδηγεί σε συμπεράσματα και τα παραμύθια της ΝΔ γίνονται περισσότερο αντιληπτά από τους πολίτες που φέτος αποκλείονται από το κοινωνικό μέρισμα που έπαιρναν επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους συνταξιούχους που βλέπουν τη νομοθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ 13η σύνταξη να καταργείται.
Ο Βουλευτής χαρακτήρισε τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, σαν μη ουσιαστική, σαν έναν κατ΄ επίφαση διάλογο, όπου βέβαια μπορεί να διακρίνει κανείς την κατά 773 εκατ. ευρώ αυξημένη φορολογική επιβάρυνση, αλλά και την απουσία φορολογικής δικαιοσύνης με διατάξεις που δεν ευνοούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη, αλλά τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους.

Ακούστε το ηχητικό: