«Για τους πάνω από 15.000 θανάτους από την πανδημία, το επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ θέλει ακόμη και τις ευθύνες που αφορούν αποκλειστικά την κυβέρνηση,  να αποδοθούν  στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε συνέντευξή του στο Action 24 ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ξεκάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της καθολικότητας των εμβολιασμών, αλλά όχι της υποχρεωτικότητας και συγκεκριμένα τα στοιχεία των ερευνών για την αύξηση της θνησιμότητας, τα οποία κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, τόνισε ο βουλευτής. Η μη απάντηση όμως στην ερώτηση που απηύθυνε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό αν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει εμβολιαστεί, γεννά αμφιβολίες για την κυβερνητική αξιοπιστία και καταγράφεται στη συνολική αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 

Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον χαρακτηρισμό ως «εισαγόμενο πρόβλημα» και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπονται προς την αγορά από την κυβερνητική παραδοχή αδυναμίας παρέμβασης στο κύμα των ανατιμήσεων. Χαρακτήρισε ψεύτικη την παραδοχή, υπενθύμισε χαριστικές φορολογικές παρεμβάσεις κατά το παρελθόν που απέδειξαν πως «η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα και έκανε λάθος μείωση της φορολογίας.

Την καλούμε λοιπόν τώρα να κάνει μια γενναία παρέμβαση και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικήτας Κακλαμάνης  στη Βουλή το είπε ξανά δημόσια, να μειώσει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο καύσιμο κίνησης, είναι ένα μεγάλο εργαλείο για την αγορά, είναι ένα εργαλείο που θα μειώσει το λαθρεμπόριο, διότι όσο υψηλότερη η φορολογία τόσο μεγαλύτερο και το λαθρεμπόριο, είναι κάτι που θα ελαφρύνει πάρα πολύ πολίτες και επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία, έχει την οικονομική δυνατότητα λόγω της οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε από εμάς. Εμείς  παραλάβαμε άδεια ταμεία, κατορθώσαμε και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος και αφήσαμε 37 δις. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία τώρα, πρέπει να κάνει σωστή κατανομή των οικονομικών βαρών. Δεν έχει καμία δικαιολογία να μη μειώσει τον φόρο στο πετρέλαιο και στο καύσιμο κίνησης».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, εκφράζοντας την επιθυμία του να ελεγχθούν και να διερευνηθούν τα πάντα, από όποια περίοδο επιθυμούν αλλά και ειδικότερα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις μέσω της λίστας Πέτσα «μέσων παραπληροφόρησης και προπαγάνδας και όχι ενημέρωσης».