Με Αναφορά προς τoυς Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας (Αρ. πρωτ. 915/19.10.2021) με τις προτάσεις του για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με ένα σύνολο 21 προτάσεων που περιλαμβάνουν από τον τρόπο πληρωμής των εισφορών του ΕΦΚΑ και την παράταση της επιδότησης του ενοικίου έως τη μείωση του ΦΠΑ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και από τη ρύθμιση των χρεών και την αύξηση του αφορολόγητου ποσού έως τη νομοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη δημιουργία του ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά την υλοποίηση των αιτημάτων του, ενώ εκφράζει την αγωνία του για το επερχόμενο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου, στηρίζοντας τα αιτήματα του και τις διαρκείς διεκδικήσεις του για επαναφορά των δυο βασικών εκπτωτικών περιόδων Φεβρουαρίου και Αυγούστου, κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και κατάργηση των επιπλέον Κυριακών εκτός της περιόδου των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την ανταπόκρισή τους στα δίκαια αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας.

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας