Ο αποχαιρετισμός του λαού στον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, η μεγάλη συγκέντρωση στην τελευταία του στάση στο λιμάνι του Πειραιά και η διάχυτη συγκίνηση αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές των ημερών και όχι κάποιες αποδοκιμασίες που δεν συνάδουν με τον πρέποντα σεβασμό στην τελετή και στη θέληση του θανόντα, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο BLUE SKY.

Παράλληλα απέναντι στα περί «ομόνοιας και λήθης» που ακούγονται από διάφορες πλευρές, προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, φρόντισε να υπενθυμίσει ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποιες πολιτικές δυνάμεις σε ποιες περιόδους φυλάκισαν,   βασάνισαν, εξόρισαν, έδιωξαν αυτόν τον άνθρωπο. Καθώς και ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στη Βουλή θαυμαστές αυτών των περιόδων. Να μην τα ξεχάσουμε, αλλά δεν είναι μέρα να τα συζητήσουμε. Να μην ξεχάσουμε τους χιλιάδες παπάδες που ανέβηκαν στο βουνό και πολέμησαν τους Γερμανούς, μαζί με το ΕΑΜ και ΕΛΑΣ, μαζί με μητροπολίτες, που ήταν στο βουνό και όχι συνεργάτες των Γερμανών, οι οποίοι μετά την κατοχή, βρήκαν καταφύγιο σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη».

Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην αθλιότητα της κυβέρνησης να προσπαθήσει να παγιδεύσει τις πολιτικές δυνάμεις μέσω της ψήφισης τροπολογίας που περιλάμβανε την τιμωρητική υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς, η οποία δεν έγινε δεκτή από σύσσωμη την αντιπολίτευση  και στην αποτυχία των κυβερνητικών τεχνασμάτων, καθώς όπως είπε «τελείωσε πλέον η περίοδος επικοινωνιακής υπεροπλίας αυτής της κυβέρνησης και έχουμε περάσει στην περίοδο που η κυβέρνηση αναγκάζεται να κρύβει… όπως προσπάθησε να κρύψει, για παράδειγμα, τις δημοσκοπήσεις. Είδατε το Σαββατοκύριακο δημοσκοπήσεις; Δεν βολεύουν και δεν ευνοούν οι δημοσκοπήσεις την κυβέρνηση, σαν αυτή που έγινε στην Β΄ Πειραιά; Δεν τις εμφανίζουν, τις κρύβουν».

Σχετικά με το θέμα των εμβολιασμών, ο Τρ. Αλεξιάδης απηύθυνε το ερώτημα «Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ, μέλη της κυβέρνησης ή διορισμένοι διοικητές νοσοκομείων οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι; Ναι ή όχι;» Παρά τις συνεχείς διακοπές και παρεμβάσεις στο να μην ακουστεί το ερώτημά του, η …διαφωτιστική απάντηση από το μέλος του υπουργικού συμβουλίου, την παριστάμενη υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ήταν «απαντώ σε ότι θέλω εγώ… είστε Σοβιετικοί… θα μας στείλετε στη Σιβηρία…»(!).

Κλείνοντας τη συνέντευξή του δήλωσε:

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, αφού σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα η οικονομία πάει καλά, η ανάπτυξη έχει απογειωθεί κ.λπ., να μη μειώσουν τη φορολογική επιβάρυνση στα λαϊκά στρώματα, στα μεσαία και στα χαμηλά εισοδήματα» .

Πρότεινε δε την «άμεση μείωση του φόρου στα καύσιμα κίνησης και θέρμανσης καθώς και τη  μείωση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα».