Κοινή δήλωση Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Κώστα Ζαχαριάδη

«Σήμερα το πρωί, σε συνάντηση με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ.Βορίδη, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το θέμα των 140 εργαζόμενων της καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, των οποίων η σύμβαση έληξε στις 31/3. Το αίτημα των εργαζομένων της καθαριότητας είναι δίκαιο, μπορεί και πρέπει να βρεθεί λύση. Προτείναμε στην κυβέρνηση να φέρει άμεσα τροπολογία για την τρίμηνη παράταση της σύμβασής τους, ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται και να μην βρεθούν στην ανεργία σε περίοδο πανδημίας. Το χειροκρότημα στους υγειονομικούς και στους  της καθαριότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί στην πράξη. Οι εργαζόμενοι μπορεί και πρέπει να καλύψουν υπαρκτές κενές θέσεις καθαριότητας του δημοσίου.

Προτείναμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση μιας μεγάλης προκήρυξης μόνιμων θέσεων προσωπικού καθαριότητας στο δημόσιο, ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύση στο ζήτημα των πάγιων και διαρκών αναγκών, σε συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά και διοικητικά εργαλεία περιλαμβανομένης και της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα και να στηρίζουμε τον αγώνα τους!»