Με κοινοβουλευτική Αναφορά για τον Υπουργό Εσωτερικών ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας σχετική με την άδικη διάκριση και την άνιση μεταχείριση που υφίσταται ο Δήμος, καθώς παρά την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων έργων με πλήρεις φακέλους, μόλις το 40% εξ αυτών έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”.

Την ώρα που οι εγκρίσεις των έργων σε άλλους Δήμους φτάνουν το 100%,   κρίσιμα έργα για την πόλη του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας μένουν ανολοκλήρωτα με τον Δήμαρχο να διαμαρτύρεται έντονα για την προφανή αδικία της μη ισότιμης αντιμετώπισης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης συντάσσεται με τα δίκαιο αίτημα της αποκατάστασης της αδικίας και ζητά ενημέρωση από τον Υπουργό.

Ακολουθεί η Αναφορά του Βουλευτή  και η επιστολή του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τoν κ.

 Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Αποκατάσταση της αδικίας και ισότιμη μεταχείριση του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

 

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κερατσινίου – Δραπετσώνας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την άδικη διάκριση που υφίσταται ο Δήμος σε σχέση με άλλους, καθώς παρά την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων με πλήρεις φακέλους, μόλις το 40% των έργων έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”.

Με δεδομένο ότι μεταξύ των έργων που έχουν προταθεί περιλαμβάνονται βρεφονηπιακός σταθμός, κλειστό γυμναστήριο κ.α. κρίσιμα έργα για την πόλη που μένουν ανολοκλήρωτα, ο Δήμαρχος διαπιστώνει την άνιση μεταχείριση και διαμαρτύρεται έντονα για την προφανή αδικία της μη ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με άλλους Δήμους, στους οποίους οι εγκρίσεις των έργων φτάνουν το 100%.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 25-10-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλεξιάδης Τρύφων

========================================================================================================================================================================

ΘΕΜΑ: «Χρηματοδότηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης»

Κύριε Υπουργέ,
ο Δήμος μας κατέθεσε έγκαιρα τις προτάσεις του με πλήρεις φάκελους για να ενταχθούν προ χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης σημαντικά για το Δήμο μας έργα.
Μεταξύ των έργων αυτών είναι βρεφονηπιακός σταθμός, κλειστό γυμναστήριο κ.α..

Με πικρία όμως διαπιστώνουμε ότι μέχρι και σήμερα οι εγκρίσεις των έργων μας προσεγγίζουν το 40% όταν σε άλλους Δήμους το ποσοστό φτάνει στο 100%.
Δεν κατανοούμε τη διάκριση αυτή που γίνεται σε βάρος μας και διαμαρτυρόμαστε έντονα.
Ζητούμε από εσάς κύριε Υπουργέ την ύστατη στιγμή που κλείνουν οι εντάξεις στο πρόγραμμα να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί.
Δεν ζητούμε ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση. Αναμένουμε τις ενέργειες σας.
Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ